Επίσημο: Bugatti Veyron 16.4 Super Sports με 1200 άλογα

Σχετικά άρθρα

Bugatti Veyron 16.4 Super Sports ή αλλιώς Veyron με 1200 άλογα με 153 κιλά ροπής! Οι φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό ότι η Bugatti ετοίμαζε την συγκεκριμένη έκδοση αλλά σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το ποιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.

Με 199 άλογα περισσότερα από την “στάνταρ” έκδοση, οι άνθρωποι της Bugatti πήραν το νέο τους όπλο και το πήγαν στην ιδιόκτητη πίστα της Volkswagen, Ehra-Lessian, που βρίσκεται δίπλα από το εργοστάσιο του Wolfsburg. Εκεί βρέθηκαν άτομα από το βιβλίο Guinness αλλά και από το Γερμανικό οργανισμό πιστοποίησης (TÜV) ώστε να κατοχυρώσουν την τελική ταχύτητα της.

Εκεί το μαύρο – πορτοκαλί hypercar έκανε δύο μετρήσεις όπου στην μεν πρώτη πέτυχε τελική ταχύτητα 428 χλμ/ώρα και στην δεύτερη 434.2 χλμ/ώρα. Έτσι βγήκε ο μέσος όρος από τις δύο μετρήσεις όπου έδειξε μέση ωριαία ταχύτητα της τάξεως των 431 χλμ/ώρα όπου αποτελεί νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Η Veyron 16.4 Super Sport διαθέτει νέο carbon monocoque σασί που μειώνει το συνολικό βάρους του αυτοκινήτου ενώ το bodykit του είναι 100% κατασκευασμένο και αυτό από carbon. Εξωτερικά για να διαφέρει από την απλή έκδοση διαθέτει νέες εισαγωγές αέρα (NACA) στην οροφή, επανασχεδιασμένο καπάκι κινητήρα, νέο μπροστά προφυλακτήρα και νέο πίσω προφυλακτήρα με διπλό διαχύτη και με νέες διπλές απολήξεις των εξατμίσεων τοποθετημένες στο κέντρο. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα διακοσμητικά, νέοι χρωματισμοί αλλά και όπως ήταν φυσικό, ειδικά λογότυπα Super Sport.

Τα πρώτα 5 αυτοκίνητα που θα βγούνε στην παραγωγή θα είναι βαμμένα στα ίδια χρώματα και η τελική τους ταχύτητα θα περιοριστεί στα 415 χλμ/ώρα ώστε να προστατευτούν τα ελαστικά. Το ντεμπούτο της θα γίνει στα μέσα Αυγούστου στην έκθεση Pebble Beach Concours d’Elegance στην Καλιφόρνια. Η τιμή της λογικά θα ανακοινωθεί εκεί αλλά μην σας παραξενέψει εάν ξεκινά από 2 και έχει ακόμη 6 μηδενικά από πίσω !  Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Bugatti]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο...

Άκουσε τον V16 υβριδικό κινητήρα του νέου hypercar της Bugatti

Η Bugatti ξεκίνησε το teasing του νέου της hypercar που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα video αλλά και φωτογραφίες του...

Η Bugatti Bolide έχει τα μεγαλύτερα carbon φρένα της Brembo

Η Bugatti Bolide είναι ένα κτήνος 1.600 ίππων, βάρους 1.450 κιλών και για να μπορεί να φρενάρει αποτελεσματικά η Brembo έχει κατασκευάσει τα μεγαλύτερα...