Έκθεση Παρισιού 2010: Lotus Elite 2014

Σχετικά άρθρα

Να τη και πάλι τη Lotus έτοιμη να μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας! Αφού μας έδειξε τι θα κάνει το 2013 και το 2015 μας άφησε να νομίζουμε ότι το 2014 οι μηχανικοί στα εργοστάσιά της θα κάθονται! Όμως όχι, δεν θα τους αφήσει να πάρουν ούτε ανάσα και έτσι για το 2014 ετοιμάζει πυρετωδώς την Elite Concept. Η Elite θα είναι ένα coupe 2+2 θέσεων που θα κινείται με την βοήθεια ενός V8 κινητήρα με υβριδική τεχνολογία και θα ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα μοντέλα της Porsche, της Aston Martin και της Ferrari.

Όλες οι εκδόσεις την νέας Elite θα εξοπλίζονται με έναν υπερτροφοδοτούμενο 5.0 λίτρων V8, πιθανότατα τον ίδιο που τοποθετείται στο Lexus LS600h χωρίς φυσικά την υπερτροφοδότηση. Αυτός, θα συνδέεται σε μία υβριδική μετάδοση που θα αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα επικυκλικό κιβώτιο ταχυτήτων μάλλον από τις γραμμές παραγωγής της ίδιας της Lexus. Η Elite θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μία “απλή” με 540 άλογα και την R με 610 άλογα, ενώ και οι δύο εκδόσεις θα αποδίδουν μέγιστη ισχύ στις 8.000 rpm. Επίσης δεν έχουμε λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί το KERS -τεχνολογίας Lotus- με το οποίο θα εξοπλίζεται η Elite ούτε τι απόδοση θα έχει.

Το coupe της Lotus θα έχει μήκος 4.6 μέτρα και βάρος περίπου 1680 κιλά. Με αυτά τα δεδομένα οι υπεύθυνοι στη Lotus υπολογίζουν επιτάχυνση έως τα 100 από στάση σε 3.5 έως 3.7 δευτερόλεπτα ανάλογα και την έκδοση και τελική πάνω από 310 km/h. Με τιμή που υπολογίζεται λίγο κάτω από τις 200.000 ευρώ, μάλλον οι μηχανικοί της Lotus θα αξίζει τις υπερωρίες που θα πρέπει να δουλέψουν τα επόμενα χρόνια…

httpvh://www.youtube.com/watch?v=aPo1fuK9qyA

[Πηγή: Lotus | Live Photos via: autoblog.nl]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα