Domenicali: Δεν υπάρχει χώρος για 2 ιταλικά GP

Σχετικά άρθρα

Ο αγωνιστικός διεθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, θεωρεί πως η κάθε χώρα θα φιλοξενεί μόνο έναν αγώνα. Είναι γνωστή η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ρώμης και της Monza.

Οι φήμες εξακολουθούν να λένε πως η Ρώμη μπορεί να οργανώσει αγώνα. Οι Ρωμαίοι επιμένουν πως η πόλη δεν απειλεί την Monza, αφού μπορούν να υπάρχουν και τα 2 GP στα καλεντάρι. Όμως το όριο είναι 20 αγώνες και ο Domenicali πιστεύει πως δεν υπάρχει χώρος στο πρόγραμμα, ώστε η Ιταλία να φιλοξενήσει 2 αγώνες.

“Η θέση μας είναι πολύ σαφής και δεν αφήνει περιθώρια ερμηνείας. Το άθλημά μας επεκτείνει όλο και περισσότερο τον αριθμό των χωρών που φιλοξενούν έναν αγώνα και όλες οι ομάδες συμφωνούν με αυτό. Συνεπώς, είναι αναπόφευκτο ότι δεν θα έχουμε 2 GP σε μία χώρα.”

Ωστόσο, δεν δείχνει να έχει κάποια προτίμησε ανάμεσα στην Ρώμη και την Monza, προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι επιλογή του Bernie Ecclestone και της Formula 1 Management.

“Δεν είναι δουλειά των ομάδων να διαλέγουν ένα Grand Prix. Αυτό είναι κάτι που κρίνει η εμπορική εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα. Όλα τα άλλα είναι καθαρή κερδοσκοπία.”

Αυτή τη στιγμή η μόνη χώρα που φιλοξενεί 2 αγώνες είναι η Ισπανία, αφού φιλοξενεί αγώνα στην Βαρκελώνη, αλλά και το Ευρωπαϊκό GP στη Βαλένθια.

Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ τη Formula 1 χωρίς αγώνα στην Monza. Θα είναι ντροπή για το άθλημα να αφήσουν εκτός μια τόσο όμορφη και ιστορική πίστα, τη στιγμή που υπάρχουν οι Βαλένθια, Σιγκαπούρη και Μπαχρέιν.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: REUTERS/Alessandro Bianchi]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...