Στην παραγωγή το Lotus City Car το 2013

Σχετικά άρθρα

Ακόμη ένα μικρό πρωτότυπο περνά στην παραγωγή. Ο λόγος για το City Car της Lotus που το παρουσίασε και αυτό τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι. Σύμφωνα με το CAR Magazine το αυτοκίνητο φαίνεται ότι πήρε το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή. Ο Dany Bahar πρόεδρος της Lotus σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CAR, τόνισε ότι τον Οκτώβριο του 2013 το City Car θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί σε έκδοση παραγωγής. Μηχανικά το πρωτότυπο φορούσε την υβριδική πλατφόρμα που ανέπτυξε η Lotus σε συνεργασία με την Proton.

Η πλατφόρμα αποτελείται από έναν τρικύλινδρο 1200αρη κινητήρα 51 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 75 kW. Η συνολική ιπποδύναμη μπορεί να αγγίξει τα 162 kW (217hp) αλλά συνεχόμενα αποδίδει 54 kW (72 hp) ικανά ώστε να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9.0 δευτερόλεπτα και να πιάσει τελική ταχύτητα 170 χλμ/ώρα. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 14.8 kWh και μπορεί να δώσει αυτονομία στο City Car 60 χλμ κινούμενο αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του, ενώ η συνολική αυτονομία ανέρχεται στα 500 χλμ. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου μονής ταχύτητας “Single-speed”. Ο 1200αρης κινητήρας είναι τεχνολογίας Flex-fuel και μπορεί να καταναλώσει μεθανόλη, αιθανόλη αλλά και βενζίνη.

Το αν τελικά η Lotus τοποθετήσει μόνο αυτόν τον κινητήρα ή και κάποιον άλλο “συμβατικό” εσωτερικής καύσης δεν είναι σε θέση κανείς να το γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Lotus θα κατασκευάσει 3 εκδόσεις για το City Car, μία για την Ευρώπη, μία για την Ασία αλλά και μια με σπορ καταβολές.

[Πηγή: CAR]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...