Οι κάτοικοι αντιτίθενται στο Ρωμαϊκό GP

Σχετικά άρθρα

Η κόντρα μεταξύ της Monza και της Ρώμης είναι γνωστή, αφού η ιταλική πρωτεύουσα θέλει να οργανώσει αγώνα Formula 1. Όπως φαίνεται όμως, σύμφωνα με μία έρευνα, ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι της Ρώμης θέλουν αγώνα στην πόλη τους.

Υπάρχει πιθανότητα να δούμε αγώνα στην περιοχή το 2012 ή το 2013 και οι διοργανωτές ισχυρίζονται πως οι προετοιμασίες προχωρούν ικανοποιητικά. Ωστόσο, μία έρευνα που ξεκίνησε το Δημοκρατικό κόμμα, έδειξε ότι από το 2138 άτομα, τα 1750 “βλέπουν περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα”.

Αν και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι περισσότερο από το 80% των κατοίκων είναι εναντίον του έργου, ο υποστηρικτής επιμένει ότι μόνο μία “μειονότητα” του πληθυσμού τάχθηκε κατά.

Αυτό το δημοψήφισμα έχει στόχο να δώσει φωνή στους αντιπάλους του ρωμαϊκού GP.

Και ο Domenicali της Ferrari επέκρινε το ρωμαϊκό GP, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για 2 αγώνες σε μία χώρα. Με το όριο να είναι στους 20 αγώνες τη σεζόν, είναι δύσκολο να δούμε GP στη Ρώμη, τη στιγμή που το 2012 θα έχουμε νέο αγώνα στο Austin των Η.Π.Α και το 2014 στο Sochi της Ρωσίας.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Andrew Hone/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...