Και η MP4-26 θα έχει τις καινοτόμες εξατμίσεις της R31

Σχετικά άρθρα

Μέχρι στιγμής το πιο καινοτόμο σύστημα για το 2011 είναι η νέα διάταξη των εξατμίσεων που έχει χρησιμοποιήσει η Lotus Renault στην R31. Όμως από συζητήσεις στα paddock έχει προκύψει ότι και η McLaren θα χρησιμοποιήσει την ίδια καινοτομία στην MP4-26 που θα παρουσιαστεί στις 4 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.

Το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport, γράφει χαρακτηριστικά:

Η MP4-26 θα έχει προφανώς το ίδιο τέχνασμα.

Το αφεντικό της Lotus Renault, Eric Boullier, δήλωσε:

Δεν θα μιλήσω πολύ γι’ αυτό. Θα αφήσω τους ανταγωνιστές μας να το βρούνε μόνοι τους. Ναι, έχουμε αποφασίσει να είμαστε λίγο γενναίοι σε αυτόν τον σχεδιασμό και το αυτοκίνητο είναι λίγο διαφορετικό. Αν είσαι υπερβολικά συντηρητικός θα μείνεις πίσω και εμείς δεν θέλουμε να περνάμε το χρόνο μας αντιγράφοντας τους άλλους. Αν θες να είσαι μπροστά πρέπει να είσαι δημιουργικός και να μεταφέρεις αυτή τη δημιουργικότητα σε όλη την ομάδα.

Φαίνεται πως πολλές ομάδες θα αντιγράψουν το σύστημα της Lotus Renualt. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Ross Brawn, δήλωσε:

Οι σκέψεις της Renault είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εργαζόμαστε για μια παρόμοια λύση.

Λέτε οι μηχανικοί της McLaren να σκέφτηκαν την ίδια καινοτομία με αυτούς της Lotus Renault; Αν τελικά και η MP4-26 έχει το ίδιο σύστημα, δεν μπορούμε να μιλάμε για αντιγραφή, γιατί είναι αδύνατο να αντιγράψεις ένα τέτοιο σύστημα μέσα σε μόλις 3 ημέρες.

[Πηγή: espnf1, f1fanatic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...