Videos: BMW M Projects [Photo Gallery]

Σχετικά άρθρα

Στην εκδήλωσε που διοργάνωσε το τμήμα Μ της BMW την περασμένη Παρασκευή δεν είδαμε μόνο την νέα M5 Concept, Μ3 Pickup και M3 Lightweight αλλά οι Γερμανοί έδειξαν όλη την ιστορία τους, μαζί με τα διάφορα πρωτότυπα που κατασκεύασαν. Μαζί με την M6 CSL και πισωκίνητη X5 υπάρχουν πολλά ακόμη πρωτότυπα που δεν πέρασαν ποτέ στη παραγωγή.

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει μια πρωτότυπη Μ8 που φορά τον V12 κινητήρα ο οποίος αργότερα τοποθετήθηκε στην McLaren F1. Ο κινητήρας αυτός έχει κατασκευαστεί αφού οι μηχανικοί της BMW ένωσαν 2 εξακύλινδρους κινητήρες της M3 E36 και αποδίδει κοντά στα 580 άλογα. Εκτός από την McLaren F1 ο κινητήρας αυτός τοποθετήθηκε και στο αγωνιστικό της BMW στον αγώνα του Le Mans το 1999.

Επίσης το M Division έχει κατασκευαστεί ως πρωτότυπα την E46 M3 Touring, την M3 E36 Compact που φορά τον ίδιο 6-κύλινδρο κινητήρα των 321 ίππων με την M3 Coupe, την M5 E39 wagon αλλά και την E34 M5 Cabriolet που μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες. Τέλος έχουν κατασκευάσει το Ur-Roadster, ένα παράξενο πρωτότυπο το οποίο φορά τον κινητήρα της M3 E30 αλλά και το Ζ1 το οποίο και αυτό φορά τον 4-κύλιδνρο 2.3-λίτρων της M3 E30. Πραγματικά τα video και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι θησαυρός. Πρέπει να τα δεις όλα. Περισσότερος φωτογραφίες μπορείς να δεις εδώ και εδώ.

[Πηγές: BMW, M5BoardAutocar, Bimmerpost, Car]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...