Τri-turbo 3.2-λίτρων κινητήρα στην επόμενη BMW M3;

,
9
963

Τα πιθανά σενάρια για τον κινητήρα της επόμενης BMW M3 τα έχουμε διαβάσει για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο. Τότε είχαμε δει ότι παίζουν 4 σενάρια για τον κινητήρα της νέας M3 όπου ανάμεσα τους βρισκόταν ο V6 ο οποίος τότε είχαμε μάθει θα βασίζεται στον V8 S63 αλλά θα διαθέτει 2 κύλινδρους λιγότερους.

Αργότερα μετά από σχετικά δηλώσεις του Dr. Friedrich Nitschke, CEO της M GmbH το βρετανικό Auto Express είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νέα M3 θα φορά έναν tri-turbo 3.3-λίτρων 6-κύλινδρο κινητήρα που θα αποδίδει γύρω στα 450 άλογα.

Την άποψη αυτή υποστηρίζει και το BMW Blog το οποίο αναφέρει ότι η χωρητικότητα του εν λόγω κινητήρα θα είναι 3.2-λίτρων και θα είναι tri-turbo. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί αυτή τη στιγμή είναι τι διάταξη θα έχει ο εν λόγω κινητήρας. Θα ακολουθήσει την πεπατημένη οδό η BMW και θα μας παρουσιάσει έναν σε σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα ή θα δημιουργήσει έναν ολοκαίνουργιο V6;

Πίσω το 2009, ο επικεφαλής της BMW Αμερικής Ludwig Willisch σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ένας V6 κινητήρας είναι πιθανός για την επόμενη M3. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι είναι πολύ πιθανό ο V8 4-λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας που χρησιμοποιείται τώρα στην M3, να αντικατασταθεί από ένα 6-κύλινδρο μοτέρ που θα χρησιμοποιεί ως βάση το μοτέρ που εφοδιάζονται αυτήν την στιγμή η 335i και 135i. Αν και η BMW γνωρίζει ότι αν τοποθετήσουν κάποιον 6-κύλινδρο κινητήρα σε σειρά σίγουρα θα είναι ελαφρύτερος από έναν V6, με αποτέλεσμα μειωμένο βάρος – άρα καλύτερες επιδόσεις, δεν ξέρει εάν τελικά εφαρμόσει αυτήν την λύση. Ο Willisch κατέληξε δηλώντας το:

Δεν χρειάζεται το επόμενο μοντέλο να είναι δυνατότερο από το υπάρχον, αφού θα είναι ελαφρύτερο, θα έχουμε καλύτερες επιδόσεις.

Εσύ τι κινητήρα προτιμάς να μπει στη νέα M3;

[Πηγή: BMW Blog]

Το Autoblog.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα εριστικά και υβριστικά σχόλια που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται, όπως ορίζουν οι όροι χρήσης.