CEO της Mazda: Ο περιστροφικός κινητήρας δεν πέθανε, μιλά για το μέλλον της Mazda

Σχετικά άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mazda, Takashi Yamanouchi, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην έκθεση του Los Angeles ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει νέος περιστροφικός κινητήρας στο μέλλον σε πολλές παραλλαγές, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τις προηγούμενες δηλώσεις της εταιρίας.

Ο Yamanouchi επιπλέον δήλωσε ότι το κλειδί για την επόμενη δεκαετία της Mazda είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας SkyActiv που έχει ξεκινήσει με το νέο CX-5. Επίσης επιβεβαίωσε ότι το πρωτότυπο Shinari θα περάσει στη παραγωγή το 2013 ενώ αναφέρθηκε και στον σεισμό και στο τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο και ανέφερε ότι παρά τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν τα εργοστάσια τους, κατάφεραν και έθεσαν την λειτουργία τους ξανά στο 100%, τρεις μήνες μετά, ενώ οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για 6 ή 9 μήνες καθυστέρηση.

Το βασικό στοίχημα που έχουνε βάλει οι Ιάπωνες είναι να μειώσουν τον μέσο όρων εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων τους έως το 2015 κατά 30%, σε σχέση με τα επίπεδα του 2008, ενώ θέλουν να πουλούν 3.7 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως, σε σχέση με τα 3.1 εκατ. που πούλησαν πέρυσι. Στόχος όχι και τόσο εύκολος, αφού το ισχυρό γιεν λειτουργεί ανασταλτικά στις εξαγωγές. Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο η Mazda, μείωσε κατά 30% τα χρήματα που πήγαιναν στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, μείωσε κατά 20% τα χρήματα που διέθετε για την ανάπτυξη των νέων SkyActiv σασί ενώ μείωσε και κατά 60% το κόστος ανάπτυξης νέων βενζινοκινητήρων.

Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, η Mazda θα παρουσιάσει 6 νέα ολοκαίνουργια SkyActiv αυτοκίνητα όπου σχεδιαστικά θα διαθέτουν την σχεδιαστική γραμμή “Kodo” που στα Ιαπωνικά σημαίνει ψυχή της κίνησης και παρουσιάστηκε αρχικά στο πρωτότυπο Shinari. Η Kodo δημιουργήθηκε ώστε να ενώσει 3 σχεδιαστικά κέντρα της Mazda, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Αμερικής με το πρώτο μοντέλο παραγωγής που την διαθέτει να είναι το CX-5.

Τέλος ο Ιάπωνας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στους ηλεκτροκινητήρες όπου υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσουν έναν δικό τους ηλεκτροκινητήρα έτοιμο να περάσει στη παραγωγή κάποια στιγμή μέσα στο 2013. Ο Yamanouchi ανέφερε ότι το 2020, το 90% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται παγκοσμίως θα διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, με την Mazda να συνεχίζει να ερευνά νέες τεχνολογίες όπου θα βελτιώνουν την αποδοτικότητα και να μειώνουν τις εκπομπές CO2 των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

[Πηγή: DetNews | Photo Copyright: Kevork Djansezian/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...