Η Γερμανία μπορεί να πληρώσει έως και €282.725 ημερησίως λόγω του περίφημου “Νόμου της VW”

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen δεν είναι κάποια μικρή εταιρία της Γερμανίας, αλλά σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες και το κράτος κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της. Έτσι το 1960, δημιούργησε τον περίφημο “Volkswagen Law”, τον νόμο που στην ουσία προστατεύει την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης από την εξαγορά της. Πως γίνεται αυτό; Ο νόμος δίνει το 20.1% της VW, στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, με το κρατίδιο να έχει δικαίωμα βέτο σε μια συμφωνία εξαγοράς. Αυτό έγινε ώστε κανείς να μην μπορεί να προχωρήσει ποτέ σε εξαγορά της VW, αφού το κράτος της Κάτω Σαξονίας δεν θα το επιτρέψει. Ο νόμος αυτός λειτούργησε υπέρ της VW, όταν η Porsche προσπάθησε να εξαγοράσει την VW πίσω το 2008.

Το 2007, κρίθηκε παράνομος από το Ευρωπαϊκό εργαστήριο, αλλά η Κάτω Σαξόνια, ετοίμασε νέο νόμο, με τα ίδια δικαιώματα. Η ΕΕ πλέον επέβαλε πρόστιμο στη Γερμανία 31.000 ευρώ ημερησίως, για όλες τις ημέρες από τις 23 Οκτωβρίου του 2007, που είχε εκδοθεί η αρχική απόφαση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα βγάλει και δεύτερη απόφαση και αν η Γερμανία δεν συμμορφωθεί, τότε η ΕΕ θα επιβάλει στη Γερμανία πρόστιμο 282.725 ευρώ ημερησίως, μέχρι οι Γερμανοί να αλλάξουν τον νόμο.

Οι Γερμανικές αρχές δεν έχουνε αντιδράσει μέχρι στιγμής, με τον πρωθυπουργό της Κάτω Σαξονίας να δηλώσει ότι: “Δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει η Ευρώπη;Thanks for the tip, ggarfe.

[Πηγή: Bloomberg | Photo Copyright: Sean Gallup/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...