H Mercedes θέλει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της μέχρι το 2020, στόχος να γίνει η μεγαλύτερη premium εταιρία

Σχετικά άρθρα

Μεγάλος στόχος σίγουρα οι 2.700.000 πωλήσεις έως το 2020 δεν νομίζεις; Ειδικά όταν το 2011 πούλησες 1.260.912 αυτοκίνητα. Σε συνέντευξη του, ο CEO της Daimler, Δρ. Dieter Zetsche, στο Γερμανικό Manager Magazin, δήλωσε ότι όχι μόνο θέλει να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της Mercedes-Benz έως το 2020, αλλά να την κάνει και την μεγαλύτερη premium αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, αφού το 2011, έχασε ακόμη και την δεύτερη θέση από την Audi.

Ο στόχος των 2.7 εκατ. αυτοκινήτων έως το 2020 αντιστοιχεί σε αύξηση 114% (!), ένα νούμερα αρκετά φιλόδοξο για μια αυτοκινητοβιομηχανία που δεν έχει στα σχέδια της να δημιουργήσει ένα πιο προσιτό premium μικρό αυτοκίνητο, όπως κάνει για παράδειγμα η BMW με την νέα μπροστοκίνητη πλατφόρμα, αλλά και η Audi με το A1.

O Zetsche σίγουρα κάτι θα έχει στο κεφάλι του και γνωρίζει σίγουρα περισσότερα πράγματα από εμένα. Εσύ τι λες; Μπορούν οι αναδυόμενες αγορές να συνεχίσουν να παρουσιάζουν τέτοια αύξηση ώστε ακόμη περισσότεροι να είναι αυτοί που θα μπορούν να αγοράσουν μια Mercedes; Ο Zetsche επίσης ανακοίνωσε ότι η Mercedes θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στην Αμερική. Το τωρινό εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη  Tuscaloosa της Αλαμπάμα στο οποίο έχει ήδη ανακοινώσει ότι επενδύσει 2 δις δολάρια ώστε να κατασκευάζει εκεί το νέο MLC, αλλά και τη νέα M-Class όσο και τους αντικαταστάτες των GL-Class και C-Class. Το νέο εργοστάσιο φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί είτε στη Βόρειο Αμερική είτε στο Μεξικό και θα είναι έτοιμο το 2017 ή το 2018.

[Πηγή: Manager Magazin]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...