Ελαφρύτερο κατά 100 κιλά το νέο VW Golf GTI

Σχετικά άρθρα

Το νέο Volkswagen Golf VII θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού και αρκετοί περιμένουν την GTI έκδοση η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες θα είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερο από το τωρινό. Όπως γνωρίζουμε το νέο Golf θα κατασκευαστεί πάνω νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου, την ίδια που φορά το πρωτότυπο Cross Coupe concept, αλλά και την ίδια που χρησιμοποιεί και το νέο Audi A3.

Θα φορέσει νέα ανάρτηση με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύτερο χάλυβα υψηλής αντοχής αλλά και πολλά μέρη αλουμινίου όπως η οροφή και το καπό. Με 100 κιλά λιγότερα το νέο Golf GTI θα έχει καλύτερη αναλογία βάρους/ιπποδύναμης, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές αλλά και μειωμένη τιμή.

Σε ότι αφορά το μηχανικό του μέρος. Κάτω από το καπό θα φορά τον 2.0-λιτρο TSI ο οποίος θα αναβαθμιστεί και θα αποδίδει 223 άλογα, όχι και τόσο μεγάλη διαφορά από τα 210 του τωρινού μοντέλου. Επιπλέον, τόσο το GTI όσο και η R έκδοση, θα φοράνε ένα νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό το οποίο θα βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά.

[Πηγή: Top Gear]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...