Από παίκτης του Gran Turismo, επαγγελματίας οδηγός αγώνων

,
14
745

Αυτός είναι ο Jann Mardenborough ο οποίος από ένας ντροπαλός έφηβος από το Cardiff και παίκτης του Gran Turismo, βρέθηκε να οδηγεί ένα πραγματικό αγωνιστικό στον 24-ωρο αγώνα του Dubai. Το πως βρέθηκε ο Mardenborough πίσω από το τιμόνι ενός πραγματικού αγωνιστικού; Κέρδισε αρχικά 90.000 εικονικούς παίκτες στο GT Academy και έτσι η Nissan του έδωσε τη δυνατότητα να οδηγήσει ένα κανονικό αγωνιστικό.

Ο ίδιος οδηγούσε από τα 8 του σε αγώνες kart αλλά στα 11 του, αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ωστόσο δεν έπαψε να αγαπά την ταχύτητα και έτσι το έριξε στα videogames τύπου Gran Turismo. Κάπως έτσι δήλωσε συμμετοχή στο GT Academy και αφού κέρδισε τους υπόλοιπους 90.000 παίκτες, κέρδισε μια θέση ώστε να τεθεί απέναντι από άλλους 8, πίσω από το τιμόνι ενός πραγματικού αγωνιστικού. Για να μην πολυλογώ, ο Mardenborough ήταν ο ταχύτερος όλων και τελικά ήταν αυτός που 7 μήνες μετά, βρέθηκε να οδηγεί στον 24-ωρο αγώνα του Dubai. Αν έχεις χρόνο, διάβασε όλη τη συνέντευξη του εδώ.

[Πηγή: Guardian | Thanks for the tip, Μπάμπη]

Το Autoblog.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα εριστικά και υβριστικά σχόλια που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται, όπως ορίζουν οι όροι χρήσης.