Επίσημη παρουσίαση της νέας Porsche Boxster στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη πανελλήνια παρουσίαση της νέας Porsche Boxster, στο χώρο Dreams του Balux, στη Γλυφάδα. To Autoblog.gr βρέθηκε στη δεξίωση και ο πρόεδρος και η διευθύντρια marketing της Μοτοδυναμικής Α.Ε.Ε. Μάιρα Πασσιά, που εκπροσωπούν την Porsche Hellas, έκαναν τα αποκαλυπτήρια του διάσημου και επιτυχημένου πολυτελούς roadster στο ελληνικό κοινό. Η παρουσίαση ήταν άρτια οργανωμένη, όπως αρμόζει σε μια εταιρία με το κύρος της Porsche, με το μόνο παρατράγουδο να είναι η κακοκαιρία και η σφοδρή βροχόπτωση που ακολούθησε με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασία κατά περίπου μια ώρα.

Τη νέα Porsche Boxster, την πρωτοείδαμε στην έκθεση της Γενεύης το περασμένο Μάρτιο και με την εμπορική της καριέρα στην Ελλάδα να αρχίζει εντός του μήνα με τιμές, όπως έχουν ανακοινωθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία να ξεκινούν από τις 86.000 ευρώ (48.291 ευρώ στη Γερμανία) για την απλή Boxster και 104.1000 ευρώ (59.120 ευρώ στη Γερμανία) για την Boxster S.

Να θυμίσω ότι η τρίτη γενιά του διθέσιου κεντρομήχανου γερμανικού roadster έχει κωδική ονομασία 981 και φορά νέο σασί με ελαφρύτερο σώμα, με τους κινητήρες του να είναι κατά 15% πιο αποδοτικοί. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, η νέα Boxster διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο, φαρδύτερο μετατρόχιο και πατά πάνω σε μεγαλύτερους τροχούς. Σε συνδυασμό με τον κεντρομήχανο τοποθετημένο κινητήρα, το αυτοκίνητο διαθέτει καλύτερη οδική συμπεριφορά από την δεύτερη γενιά.

Τόσο η Boxster όσο και η Boxster S χρησιμοποιούν 6-κύλινδρους κινητήρες άμεσου ψεκασμού με συστήματα θερμικής διαχείρισης θερμικής συμπεριφοράς, Start/Stop και ηλεκτρική ανάκτηση. Η Porsche Boxster φορά έναν 2.7-λίτρων 6-κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 265 ίππων, 10 περισσότερα από την προηγούμενη γενιά. Η Boxster S φόρα έναν 3.4-λίτρων 6-κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 315 άλογα, 15 περισσότερα από την προηγούμενη γενιά.

Και οι δύο συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το 7-τάχυτο PDK. H Boxster με το PDK κιβώτιο καταναλώνει 7.7 λίτρα/100 χλμ με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5.7 δευτερόλεπτα, ενώ η Boxster S καταναλώνει 8.0 λίτρα/100 χλμ και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.0 δευτερόλεπτα.

Η νέα Boxster διαθέτει νέα ηλεκτρομηχανική κρεμαργιέρα, πλήρως ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή, μια κεντρική κονσόλα εμπνευσμένη από την Carrera GT ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει το πακέτο Sport Chrono Package, σπορ αναρτήσεις και το σύστημα PTV (Porsche Torque Vectoring) me μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Porsche Boxster 2013 – Έκθεση Γενεύης 2012

Porsche Boxster 2013

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr