Η νέα Alfa Romeo Giulia θα είναι πισωκίνητη, νέο μοντέλο ανάμεσα σε αυτή και την Giulietta

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo ετοιμάζει την Giulia, το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την 159, η οποία αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012, αλλά τελικά θα κυκλοφορήσει το 2014, αφού ο Sergio Marchionne την έστειλε ξανά στο σχεδιαστήριο αφού δεν του αρέσει αυτό που του παρουσίασαν οι σχεδιαστές της Alfa.

Τώρα, σύμφωνα με το autoedizione, μαθαίνουμε ότι η Giulia θα κατασκευαστεί πάνω σε μια πισωκίνητη πλατφόρμα που θα προέρχεται από την Chrysler. Θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο είτε στην έκθεση του Detroit είτε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2014.

Σε ότι αφορά το μέγεθος της, θα είναι μεγαλύτερη από την 159, και θα κινείται κάπου ανάμεσα από την παλιά 166 με μήκος 4.7 μέτρα και τη νέα Lancia Thema η οποία έχει μήκος 5.0 μέτρα και έχει κατασκευαστεί πάνω στο Chrysler 300C. Παλαιότερες φήμες ανέφεραν ότι η Giulia θα κατασκευαστεί πάνω στην κοντή έκδοση της Ιταλικής πλατφόρμας C-Plus με το μεταξόνιο να είναι μεγαλύτερο των 2.7 μέτρων. Το ίδιο σασί θα χρησιμοποιηθεί και τα C-SUV και C-Sedan της Chrysler, Lancia, Dodge. Κάτω από το καπό θα υπάρχου νέοι κινητήρες, όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ένας νέος 6-κύλινδρος turbo TBI κινητήρας, που αναπτύσσεται παράλληλα με την Giullia.

Παράλληλα η Alfa Romeo, εκτός από το νέο μικρό roadster που ετοιμάζει σε συνεργασία με την Mazda, ετοιμάζει και νέα ναυαρχίδα, την 169, η οποία θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα LY της Chrysler, μια μεγαλύτερη εκδοχή της πλατφόρμας LX που χρησιμοποιεί το Chrysler 300C. Θα φορά έναν V6 και έναν V8 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 406 ίππων, με την παραγωγή του να ξεκινά το 2014. Επίσης η Alfa Romeo ετοιμάζει ακόμη ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τις Giulia και Giulietta και θα κατασκευαστεί πάνω στη CUSW πλατφόρμα, την ίδια που φορά το Dodge Dart.

Επίσης ετοιμάζεται και η station wagon έκδοση της Giulietta αλλά και το SUV της Alfa Romeo, το οποίο θα κατασκευαστεί πάνω σε μια πλατφόρμα της Jeep. Η κατασκευή του θα γίνει στο στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας, μαζί με το μικρό Jeep, θα τεθεί απέναντι από τα VW Tiguan, Audi Q3 και Ford Kuga, και θα συνδυάζει τον σχεδιασμό και την φινέτσα μιας Alfa Romeo με τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων SUV της κατηγορίας.

[Πηγή: autoedizione | Rendering Photos: Alessandro Masera]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...