Επιχειρώντας πανελλήνιο ρεκόρ κατανάλωσης με ένα VW up! και ένα VW Polo

Σχετικά άρθρα

Η ομάδα του Driving Academy θα επιχειρήσει να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ κατανάλωσης με ένα Volkswagen up! με τα 75 άλογα και με το Volkswagen Polo με τον 1.200αρη TSI με τα 105 άλογα.

Η ομάδα, αποτελούμενη από τους Θ. Παπαπάσχο, Δ. Χατζητόλιο, Γ. Τσιγκρή και Ν. Παπαπάσχο, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 23 Ιουλίου από τα Ιωάννινα και αφού διασχίσουν τη Θεσσαλονίκη (Τρίτη 24/7), την Καβάλα (Τετάρτη 25/7) τη Λάρισα (Πέμπτη26/7) και τη Λαμία (Παρασκευή 27/7) θα τερματίσουν στην Αθήνα το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να καλύψουν συνολική απόσταση 1.162 χιλιομέτρων καταναλώνοντας μόνο ένα ρεζερβουάρ βενζίνης που σημαίνει για το up! μέση κατανάλωση 3,01 λίτρα/100 χλμ ή 33,20 χλμ/λίτρο και για το Polo μέση κατανάλωση 3,87 λίτρα/100 χλμ ή 25,82 χλμ/λίτρο.

Η Πιστοποίηση του ρεκόρ θα γίνει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό ECO2DRIVING – FUEL EFFICIENCY WORLD RECORDS (ο οποίος έχει πιστοποιήσει πάνω από 88 παγκόσμια και τοπικά ρεκόρ οικονομίας) μέλη του οποίου θα εποπτεύουν και το όλο εγχείρημα και θα σφραγίσουν τα καπό και τις τάπες του ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων πριν την αναχώρησή τους.

[Πηγή: Kosmocar]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Πανελλήνιο ρεκόρ κατανάλωσης και οικονομίας για τα Volkswagen up! και Polo

Ρεκόρ κατανάλωσης με το Volkswagen up! 1.0lt 75ps και το Volkswagen Polo 1.2TSI 105ps θα προσπαθήσει να επιτύχει η ομάδα του Driving Academy.

Η τεχνολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα και η αυτοκινητοβιομηχανία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και στην επίτευξη χαμηλών εκπομπών ρύπων. Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η εκπαίδευση των οδηγών στον σωστό τρόπο οδήγησης, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι τεχνολογίες και να επιτευχθούν στην πράξη τα αποτελέσματα για τα οποία σχεδιάστηκαν.

Στα πλαίσια αυτά η ομάδα του Driving Academy θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι σε πραγματικές συνθήκες τα αυτοκίνητα της Volkswagen μπορούν με κατάλληλη οδήγηση να καταναλώσουν πολύ μικρή ποσότητα καυσίμου, καλύπτοντας τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση με ένα ρεζερβουάρ, διαδίδοντας παράλληλα σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της ασφαλούς, οικονομικής και οικολογικής οδήγησης.

Η Πιστοποίηση του ρεκόρ θα γίνει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό ECO2DRIVINGFUEL EFFICIENCY WORLD RECORDS (ο οποίος έχει πιστοποιήσει πάνω από 88 παγκόσμια και τοπικά ρεκόρ οικονομίας) μέλη του οποίου θα εποπτεύουν και το όλο εγχείρημα και θα σφραγίσουν τα καπό και τις τάπες του ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων πριν την αναχώρησή τους.

Τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου από τα Ιωάννινα, με οδηγούς τους κ.κ. Θ. Παπαπάσχο, Δ. Χατζητόλιο, Γ. Τσιγκρή και Ν. Παπαπάσχο και αφού διασχίσουν τη Θεσσαλονίκη (Τρίτη 24/7), την Καβάλα (Τετάρτη 25/7) τη Λάρισα (Πέμπτη26/7) και τη Λαμία (Παρασκευή 27/7) θα τερματίσουν στην Αθήνα το Σάββατο 28 Ιουλίου.

 

Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να καλύψουν συνολική απόσταση 1.162 χιλιομέτρων καταναλώνοντας μόνο ένα ρεζερβουάρ βενζίνης που σημαίνει για το up! μέση κατανάλωση 3,01 lt/100 km ή 33,20 km/lt και για το Polo μέση κατανάλωση 3,87lt/100km ή 25,82 km/lt.

 

Θα είμαστε σε επαφή όλες τις επόμενες ημέρες προκειμένου να σας ενημερώνουμε συνεχώς για την εξέλιξη του εγχειρήματος.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr