Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Porsche από την Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Όπως είχε ανακοινωθεί από τις αρχές Ιουλίου, σήμερα ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Porsche από το VW Group, με την Volkswagen να κατέχει πλέον το 100% της Porsche από σήμερα, τερματίζοντας έτσι μια από τη μεγαλύτερη μάχη μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου.

Οι δύο εταιρίες θα γίνουν ένα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια με την Porsche SE να λαμβάνει περίπου 4.46 δις ευρώ, με την Volkswagen να παίρνει το υπόλοιπο 50.1% της Porsche. Η Porsche θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά ώστε να αποπληρώσουν τραπεζικές υποχρεώσεις ύψους 2 δις ευρώ.

Ο CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn δήλωσε ότι οι δύο εταιρίες θα δημιουργήσουν από κοινού νέα αυτοκίνητα, ενώ η Porsche θα συνεχίσει να αναπτύσσει τα δικά της μοντέλα, διατηρώντας τη δική της ταυτότητα και λειτουργική ανεξαρτησία της. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Volkswagen | Photo Copyright: REUTERS/Fabian Bimmer]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr