Η Alfa Romeo Duetto θα είναι ακριβότερη από το νέο Mazda MX-5

Σχετικά άρθρα

Η Fiat και η Mazda τον περασμένο Μάρτιο, είχανε ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσουν από κοινού, ένα νέο roadster για την Mazda και την Alfa Romeo, το οποίο θα βασίζεται πάνω στην πισωκίνητη πλατφόρμα της επόμενης γενιάς του Mazda MX-5. Το αυτοκίνητο υπήρχε και στο εταιρικό πλάνο της Alfa Romeo, όπου οι Ιταλοί το χαρακτήριζαν ως νέο Spider.

Τώρα, κυκλοφόρησαν περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο, το οποίο θα ονομάζεται Duetto. Στιλιστικά θα διαφέρει από το νέο MX-5 και θα φορά διαφορετικούς κινητήρες σε σχέση με αυτό. Θα παρουσιαστεί το 2014 με τη παραγωγή του να ξεκινά από το 2015, στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Ο CEO της Mazda, Takashi Yamanouchi, μίλησε στο What Car? στο περιθώριο της έκθεση της Μόσχας, και δήλωσε ότι τα δύο αυτοκίνητα, για να αποφύγουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, θα έχουν διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, με το Ιταλικό μοντέλο να είναι ακριβότερο.

Μηχανικά, το νέο MX-5 θα φορά έναν turbo 1.300άρη κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 200 άλογα, αλλά η Alfa Romeo Duetto θα φορά κινητήρες προερχόμενους από την μαμά Fiat. Κάτω από καπό του Ιταλικού roadster θα βρίσκεται ο νέος αλουμινένιος 1.800αρης turbo τετρακύλινδρος κινητήρας απόδοσης κοντά στα 250 άλογα. Η κίνηση θα μεταφέρεται φυσικά στον πίσω άξονα είτε μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με paddles στο τιμόνι.

Κυρίως λόγω της εκτενής χρήσης αλουμινίου το βάρος της δεν θα ξεπερνά τα 1.043 κιλά και σχεδιαστικά θα δανείζεται μερικά στοιχεία από το πρωτότυπο Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta Concept που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης του 2010.

Ο Yamanouchi ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του αναφέροντας ότι η συνεργασία της Mazda με την Fiat θα μπορούσε να επεκταθεί, αν τα νέα roadster αυτοκίνητα θα έχουν επιτυχία. Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό οι δύο εταιρίες να ανταλλάξουν κινητήρες (Skyactiv, Twinair), μέσα στα επόμενα χρόνια.

Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta Concept

[Πηγή: What Car?]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...