Συνεχίζονται οι Αντι-Ιαπωνικές διαδηλώσεις στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Οι αντι-Ιαπωνικές διαδηλώσεις στη Κίνα συνεχίζονται και μια σειρά νέων περιστατικών προστέθηκαν και ήρθαν να δυναμιτίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα. Έξω από μια αντιπροσωπεία της Audi, μερικοί Κινέζοι ύψωσαν ένα πανό που έλεγε ότι: “Όλοι οι Ιάπωνες πρέπει να σκοτωθούν”.

Η διαμάχη έχει ξεκινήσει από την αγορά των νησιών Diaoyu από μερικούς Ιάπωνες ιδιότητες , και ήδη αρκετά εργοστάσια των Ιαπωνικών εταιριών στη Κίνα έχουνε κλείσει, με την οικονομία των 340 δις ετησίως να κλυδωνίζεται. Η Audi εξέδωσε δελτίο τύπου που αναφέρει ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους ανθρώπους που ύψωσαν το πανό, και ότι πολιτική της είναι να μην μπλέκεται σε πολιτικά θέματα. Οι άνθρωποι που κρατούν το πανό είναι εργαζόμενοι της Audi Κίνας ή της FAW VW, θυγατρικής του VW Group, με την Audi να απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τις κυρώσεις απέναντι στον πωλητή και στους υπαλλήλους που συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση.

H GM και η Volkswagen ίσως τελικά επωφεληθούν από τις διαμαρτυρίες αυτές σύμφωνα με το Autonews. Αρκετοί Κινέζοι προσπαθούν να κρύψουν τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα τους αφού εξαγριωμένοι ομοεθνής τους τα καταστρέφουν. Αρκετοί αλλάζουν τα σήματα, με αυτά των Κινέζικών εταιριών, ώστε να ξεγελάσουν το πλήθος.

Η Nissan, η Toyota και η Honda έχουνε αναφέρει αρκετές επιθέσεις σε αντιπροσωπείες στον Σύνδεσμο Αυτοκινήτων της Κίνας και προβλέπουν ότι οι πωλήσεις τους θα μειωθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Η GM έχει πουλήσει από την αρχή του έτους 1,84 εκατ. αυτοκίνητα, η VW 1,49 εκατ. αυτοκίνητα ενώ η Nissan μόλις 485.000.

Μέχρι στιγμής, οι διαδηλώσεις έχουν κοστίσει 250 εκατ. δολάρια, ενώ για όσο καιρό μερικά από τα εργοστάσια των Ιαπωνικών εταιριών, παραμένουν κλειστά, τόσο θα χάνονται περισσότερα χρήματα. Η Toyota και η Panasonic αναφέρουν ότι τα εργοστάσια τους στη πόλη Qingdao έχουνε υποστεί σοβαρές ζημιές ύστερα από λεηλασίες και φωτιές που έβαλαν οι Κινέζοι σε αυτά.

[Πηγή: Autonews (1), Autonews (2), ChinaGeeks, The Truth About CarsReuters, Bloomberg (1), Bloomberg (2) Photo : Missforsaken/Weibo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota teasάρει το νέο 4Runner

Την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς του 4Runner αποκάλυψε η Toyota, με το επερχόμενο off-roader SUV να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του...

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...
Autoblog.gr