Όλες οι λεπτομέρειες για την Ferrari F70

Σχετικά άρθρα

Αφού την είδαμε να κυκλοφορεί στους δρόμους του Maranello, στη πίστα του Fiorano αλλά και μέσα στο εργοστάσιο της Ferrari, ήρθε η ώρα να διαρρεύσουν τα πάντα σχετικά με την F70, το νέο Ιταλικό hypercar που ετοιμάζει η Ferrari.

Η αντικαταστάτης της Enzo έχει κωδική ονομασία F150 και θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο την άνοιξη του 2013, πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013.

Το σώμα της θα είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο και το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo. Στιλιστικά θα δανείζεται στοιχεία από το πρωτότυπο Millechili technical concept που είχε παρουσιάσει η Ferrari το 2007.

Το carbon monocoque σασί της το είδαμε στο Παρίσι και μάθαμε τα πάντα γι’αυτό. Ζυγίζει κοντά στα 70 κιλά, 20% λιγότερο από όσο ζυγίζει το σασί της Enzo με την στρεπτική ακαμψία να έχει αυξηθεί κατά 27%, ενώ η συνολική ακαμψία κατά 22%.

Μηχανικά θα φορά τον V12 6,3-λίτρων κινητήρα της F12berlinetta ο οποίος έχει αναβαθμιστεί και αποδίδει 750 άλογα. Συνεργάζεται με το σύστημα HY-KERS, το οποίο προέρχεται από την Formula 1 και αποδίδει 74 kW (100 άλογα) με 270 Nm ροπής.

Το hypercar δεν θα μπορεί να κινηθεί ούτε μέτρο αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του, αλλά λόγω της χρήσης του HY-KERS τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 408 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος στο κέντρο και θα συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουργιο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο και ένα νέο διαφορικό που θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το σύστημα HY-KERS η Ferrari το παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου τον Απρίλιο του 2012, το οποίο μειώνει τη κατανάλωση κατά 40%, ενώ παράλληλα αυξάνει τις επιδόσεις. Το σύστημα ζυγίζει 120 κιλά και παρότι το πρόσθετο βάρος, χάρις σε αυτό, τα 0-200 χλμ/ώρα, η F70 τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με το αν δεν το φορούσε. Η Ferrari αντιστάθμισε το πρόσθετο βάρος μειώνοντας το βάρος του σασί και του κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιεί το HY-KERS, είναι της Samsung Electronics, με την Ferrari να τις τοποθετεί σε δικά της πακέτα. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες πίσω από τον οδηγό, ο οποίος κάθεται σε όρθια θέση, ακριβώς όπως κάθονται οι οδηγοί των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Οι πόρτες θα ανοίγουν προς τα πάνω και το κάθισμα του οδηγού θα κατασκευάζεται στα πρότυπα των μονοθεσίων της F1, αποκλειστικά πάνω στο σώμα του οδηγού. Όλες οι ρυθμίσεις θα γίνονται μέσω του τιμονιού αφού η Ferrari με αυτόν τον τρόπο κατάφερε και μείωσε το βάρος κατά 90 ολόκληρα κιλά.

Οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2013 με τιμή κοντά στα 1,5 εκατ. ευρώ.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...