Η νέα BMW M1 θα ονομάζεται M8

Σχετικά άρθρα

Η BMW φαίνεται ότι τελικά έχει δώσει το πράσινο φως στο τμήμα Μ ώστε αυτό να βγάλει στη παραγωγή ένα νέο supercar το οποίο θα είναι ο αντικαταστάτης της θρυλικής M1. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το μοντέλο θα βγει στην αγορά το 2016, έτσι ώστε να εορταστούν με τον καλύτερο τρόπο τα 100στα γενέθλια της BMW.

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιεί το carbon/αλουμινένιο σασί του i8, το οποίο θα τροποποιηθεί καταλλήλως ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τον V8 (πιθανότατα) twin-turbo 4.0-λίτρων βενζινοκινητήρα.

Αυτός θα είναι ασφαλώς τοποθετημένος στο κέντρο και το supercar θα έχει μικρό βάρος λόγω της εκτενής χρήσης carbon, αλουμινίου, μαγνησίου και πλαστικού στο υπόλοιπο σώμα του. Συνολικά δεν θα ζυγίζει περισσότερο από 1.250 κιλά, κάνοντας το έτσι ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του.

Θα αποδίδει κοντά στα 600 με 650 άλογα, θα διαθέτει σύστημα Start/Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει κοντά στα 3 δευτερόλεπτα ενώ θα έχει τελική ταχύτητα 330 χλμ/ώρα.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό ένα πρωτότυπο του αυτοκινήτου είναι πιθανό να το δούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται δύο χρόνια αργότερα, το 2016. Θα είναι διαθέσιμο και σε ανοικτή, cabrio, έκδοση ενώ αναμένεται να κοστολογηθεί κοντά στις 250.000 ευρώ στη Γερμανία.

[Πηγή: Automobile Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η νέα BMW M5 σε δοκιμές στο Nurburgring

Η BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της M5, με το αυτοκίνητο να είναι plug-in υβριδικό και να συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr