Μπορεί η Ferrari California να γίνει στο μέλλον ένα σούπερ συλλεκτικό αυτοκίνητο;

Σχετικά άρθρα

Πως η ιστορία θα θυμάται την Ferrari California; Πιθανότατα με τον ίδιο τρόπο που θυμάται την Mondial, αλλά μέσα στα επόμενα 20 με 30 χρόνια θα είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα της Ferrari, παρότι δεν είναι τόσο όμορφη όσο η 458 Italia, ούτε τόσο δυνατή όσο η F12 ούτε έχει την άνεση της FF. Ο μοναδικός λόγος θα είναι λόγω του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων της.

Εν έτη 2012, η Ferrari συνέχιζε να προσφέρει την California και με μηχανικό κιβώτιο, κάνοντας την το μοναδικό μοντέλο στη γκάμα της, το οποίο φορούσε μηχανικό κιβώτιο. Ωστόσο ελάχιστοι είναι οι ιδιοκτήτες της οι οποίοι την παραγγέλνουν με μηχανικό κιβώτιο. Παράδειγμα στην Αγγλία, από τις 260 Ferrari California που πουλήθηκαν πέρυσι στο Μεγάλο Νησί, μόνο η μία ήταν με χειροκίνητο κιβώτιο. Σε ότι αφορά την Αμερική, από το 2010 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο η Ferrari πούλησε μόλις δύο California με μηχανικό κιβώτιο. Μία περισσότερη από μια. Λιγότερες από τρεις. Μόνο δύο!

Σίγουρα κάτι αντίστοιχο γινόταν και στον υπόλοιπο κόσμο και έτσι η Ferrari δεν άργησε να αποφασίσει να καταργήσει εντελώς τα χειροκίνητα κιβώτια, με την California MY2013 να εξοπλίζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Έτσι οι ελάχιστες Ferrari California που έχουνε πουληθεί με τα μηχανικά κιβώτια, μόλις 6 στον αριθμό, σε 20 με 30 χρόνια θα γίνουν τα σούπερ συλλεκτικά μοντέλα που κάθε συλλέκτης αυτοκινήτων θα ήθελε να έχει στο γκαράζ του, αφού θα είναι μερικά από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο του Maranello.

Φαίνεται ότι η Ferrari δημιούργησε χωρίς να το θέλει μια σύγχρονη εκδοχή της μοναδικής Plymouth Barracuda η οποία βγήκε στη παραγωγή και φορούσε και το αυτόματο κιβώτιο αλλά είχε και air condition.

Αν μέσα στα επόμενα 20 με 30 χρόνια από σήμερα θα δούμε σε κάποια δημοπρασία μια Ferrari Califonia με μηχανικό κιβώτιο να πωλείται έναντι 1 εκατ. ευρώ και πάνω μην σου φανεί περίεργο, καθόλου περίεργο, αφού η ιστορία των δημοπρασιών έχει δείξει ότι τα αυτοκίνητα που πιάνουν μεγάλες τιμές, είναι εκείνα που βγήκαν ελάχιστα στη παραγωγή.

[Photos Copyright: ondrakroutil Z, VictorViper]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...