Drive: O Chris Harris oδηγεί το Nissan DeltaWing

Σχετικά άρθρα

nissan deltawing

Το πιο ασυμβίβαστο αγωνιστικό των τελευταίων ετών είναι με διαφορά το Nissan Deltawing, το οποίο μετά την άτυχη στιγμή που είχε στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans, κατάφερε και τερμάτισε στην 5η θέση στον αγώνα Road Atlanta.

Εκεί βρέθηκε ο Chris Harris του Drive όπου είχε την ευκαιρία να το οδηγήσει και αυτός και δηλώνει εκστασιασμένος με το τι είναι ικανό να κάνει το αγωνιστικό της Nissan.

Να θυμίσω ότι το το DeltaWing έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία της Nissan, της Highcroft Racing και της All American Racers και φορά έναν turbo 1.600αρη κινητήρα της Nissan τεχνολογίας DIG-T (Direct Injection Gasoline – Turbocharged) άμεσου ψεκασμού απόδοσης 300 ίππων. Ζυγίζει μόλις 417 κιλά και έτσι μπορεί να πιάσει τελική μεγαλύτερη των 322 χλμ/ώρα.

Έχει το μισό βάρος και την μισή αεροδυναμική αντίσταση από ένα συμβατικό αγωνιστικό και γυρίζει στο Le Mans γρηγορότερα από τα LMP2 αγωνιστικά και λίγο αργότερα από αυτά της LMP1, ενώ στην ευθεία του  Road Atlanta ήταν ταχύτερο ακόμη και από πολλά αγωνιστικά της LMP1 κατηγορίας.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα