Στόχος της Mercedes-Benz να γίνει η μεγαλύτερη premium αυτοκινητοβιομηχανία το 2020

Σχετικά άρθρα

Mercedes Ener-G-Force Concept

Ο Dieter Zetsche, αφεντικό της Mercedes-Benz δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι στόχος του είναι να κάνει την Mercedes-Benz την μεγαλύτερη premium αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου έως το 2020. Την ίδια φιλοδοξία έχει και η Audi, η οποία θα επενδύσει 13 δισ. ευρώ, ενώ και η BMW δεν θέλει να χάσει τον τίτλο της.

Σύμφωνα με τον Zetsche, η Mercedes είχε πρόβλημα στη μικρή κατηγορία κάτω της C-Class, καθώς και στην αγορά της Κίνας. Δεδομένου όμως ότι οι πωλήσεις της νέας Α-Class πάνε πολύ καλά, αλλά και ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα παρουσιαστεί τόσο η CLA όσο και οι άλλες παραλλαγές της A-Class, η μικρομεσαία κατηγορία θα πάρει τα πάνω της. Παράλληλα δήλωσε ότι και η συνεργασία με την Renault θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου του.

Πέρυσι, η Mercedes τερμάτισε στη τρίτη θέση πίσω από την BMW και την Audi. Φέτος δεν πρόκειται να συμβεί καμία αλλαγή στη κατάταξη, αλλά για το 2013, η εταιρία ερευνών IHS Automotive προβλέπει η Mercedes θα περάσει την Audi και θα ανέβει αυτή στη δεύτερη θέση. Συγκεκριμένα η BMW θα παραμείνει στην πρώτη θέση με 1,54 εκατ. πωλήσεις, η Mercedes θα βρεθεί στη δεύτερη θέση με 1,46 εκατ. αυτοκίνητα ενώ η Audi θα πέσει στη τρίτη με 1,44 εκατ. αυτοκίνητα.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...