Η Audi και η Toyota ανάμεσα στις 50 πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

MIT Technology Review 2013

Το περιοδικό MIT Technology Review κάθε χρόνο αναζητά παγκοσμίως τις 50 εταιρίες με τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογίες. Φέτος, η κριτική επιτροπή ανάμεσα στις 50  πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο επέλεξε την Audi και την Toyota ανάμεσα σε 50 εταιρίες που ξεχώρισαν σαν πιο καινοτόμες.

Η Audi βραβεύτηκε για το σύστημα αυτόματης οδήγησης με λειτουργία stop & go που ενισχύεται από ένα σύστημα πλευρικής καθοδήγησης. Δύο αισθητήρες ραντάρ παρακολουθούν τον χώρο μέχρι και 250 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και σε μία γωνία σάρωσης 35 μοιρών. Μια ευρυγώνια βιντεοκάμερα παρακολουθεί τις σημάνσεις των λωρίδων πορείας και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει αντικείμενα, όπως άλλα οχήματα, πεζούς και στηθαία ασφαλείας.

Οκτώ αισθητήρες υπερήχων ανιχνεύουν την περιοχή εμπρός και πλαγίως του αυτοκινήτου. Επίσης, υπάρχει ένας σαρωτής λέϊζερ που παρέχει δεδομένα υψηλής ακρίβειας που συλλέγονται σε μια γωνία 140 μοιρών και 80 μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο. Η Toyota επιλέχθηκε λόγω του ότι έβγαλε στην αγορά την plug-in έκδοση του Prius.

[Πηγή: MIT Technology Review, Audi]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Audi ανάμεσα στις 50 πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο

Κάθε χρόνο οι συντάκτες του περιοδικού “MIT Technology Review” αναζητούν παγκοσμίως εταιρίες με πρωτοποριακές τεχνολογίες. Φέτος, η κριτική επιτροπή επέλεξε την Audi ανάμεσα σε 50 εταιρίες που ξεχώρισαν σαν πιο καινοτόμες. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε στο Consumer Electronics Show (CES) στο Ντιτρόϊτ.

Η τεχνολογία βασίζεται στο σύστημα αυτόματης οδήγησης με λειτουργία stop & go που ενισχύεται από ένα σύστημα πλευρικής καθοδήγησης. Δύο αισθητήρες ραντάρ παρακολουθούν τον χώρο μέχρι και 250 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και σε μία γωνία σάρωσης 35 μοιρών. Μια ευρυγώνια βιντεοκάμερα παρακολουθεί τις σημάνσεις των λωρίδων πορείας και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει αντικείμενα, όπως άλλα οχήματα, πεζούς και στηθαία ασφαλείας.

Οκτώ αισθητήρες υπερήχων ανιχνεύουν την περιοχή εμπρός και πλαγίως του αυτοκινήτου. Επίσης, υπάρχει ένας σαρωτής λέϊζερ που παρέχει δεδομένα υψηλής ακρίβειας που συλλέγονται σε μια γωνία 140 μοιρών και 80 μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο.

“Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Audi περιλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο καινοτόμες εταιρίες στον κόσμο δείχνοντας ότι έχει πολύ γερές βάσεις και είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το μέλλον”,  δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi κ. Rupert Stadler.

Το περιοδικό “MIT Technology Review” εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1899 στο περίφημο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) και θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες εκδόσεις του κόσμου στο είδος του. Κάθε χρόνο οι συντάκτες του περιοδικού επιλέγουν τις επιχειρήσεις με τις πλέον σημαντικές καινοτομίες που έχουν δυνατότητα να έχουν μια μόνιμη επίδραση στη ζωή των ανθρώπων.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Kia EV9 παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς

Το Kia EV9 εκτός από φετινό γυναικείο αυτοκίνητο της χρονιάς κατέκτησε και το βραβείο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς όπως και τον τίτλο του...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr