Η Alfa Romeo βρίσκεται σε υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Audi για πιθανή εξαγορά;

Σχετικά άρθρα

vw alfa romeo big

Οι φήμες περί πιθανής εξαγοράς της Alfa Romeo φούντωσαν σήμερα, αφού όπως αναφέρει το Ward’s Auto, η Fiat φαίνεται ότι βρίσκεται σε υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Audi για πιθανή εξαγορά της Alfa Romeo!

Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Γερμανικές πηγές από το Ingolstadt που επικαλείται το Ward’s Auto, βρίσκονται πολύ κοντά στη τελική συμφωνία, με τις πηγές να αναφέρουν ότι οι CEO της Fiat και της Audi, Sergio Marchionne και Rupert Stadler να βρίσκονται σε συνεχής συνομιλίες.

Στις συζητήσεις δεν μιλούν μόνο για την εξαγορά της Alfa Romeo, αλλά και για την εξαγορά του εργοστασίου Pomigliano της Fiat. Αν οι συζητήσεις καρποφορήσουν, το εργοστάσιο θα κατασκευάζει τις μελλοντικές Alfa Romeo για λογαριασμό της Audi. Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ειδικά για να κατασκευάζει τα μοντέλα της Alfa Romeo, αλλά σήμερα εκεί κατασκευάζεται το Fiat Panda.

Η Fiat με τη πιθανή πώληση της Alfa Romeo θα μπορούσε να πάρει μετρητά στα χέρια της ώστε να ολοκληρώσει την εξαγορά της Chrysler, με τον Sergio Marchionne να ενδιαφέρεται περισσότερο να πουλήσει την Magneti Marelli, παρά την Alfa Romeo. H Audi έχει δηλώσει ενδιαφέρον και για την εξαγορά της Magneti Marelli, αφού θέλει να αποκτήσει έναν κατασκευαστή εξαρτημάτων και να δημιουργήσει έναν νέο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην Ιταλία, και να το προσθέσει στις ήδη Ιταλικές εταιρίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της (Lamborghini, Ducati και Italdesign-Giugiaro).

Ούτε η Fiat αλλά ούτε και η Audi έχουν επιβεβαιώσει τις φήμες αυτές, με τον εκπρόσωπο της Fiat, Richard Gadeselli, να δηλώνει ότι δεν σχολιάζουν φήμες, ενώ ο αντίστοιχος της Audi, Juergen De Graeve να δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία ουσία στις φήμες αυτές.

Ο Marchionne έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η Alfa Romeo δεν πωλείται και με το πλάνο που έχει βάλει έως το 2016, μου φαίνεται ότι ο Ιταλός μας λέει την αλήθεια.

Ο Marchionne έχει να σκεφτεί και τα συνδικάτα σε μια ενδεχόμενη πώληση είτε της Alfa Romeo είτε της Magneti Marelli, με ορισμένους αναλυτές να δηλώνουν ότι η Alfa Romeo ίσως θα είχε ένα πιο φωτεινό μέλλον αν βρισκόταν κάτω από την ομπρέλα του VW Group.

O Marchionne πρέπει να βρεις 2 δισ. δολάρια ώστε να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 41,5% των μετοχών της Chrysler έτσι ώστε να μπορεί να εκμεταλευτεί πλήρως τα κέρδη που παρουσιάζει κάθε μήνα η αμερικάνικη εταιρία και για λογαριασμό του Fiat Group. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο Ιταλός, ο οποίος σίγουρα γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’όλους μας τι είναι καλύτερο τόσο για τη Fiat όσο και για την Alfa Romeo.

[Πηγή: Ward’s Auto | Ευχαριστώ όλους για το tip]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...