Whitmarsh: Θέλω να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να κερδίσουμε

Σχετικά άρθρα

Team Principal Martin Whitmarsh on the pit wall

Στο τέλος της περσινής σεζόν, ίσως κανένας να μη σκεφτόταν ότι η McLaren, μετά από 4 αγώνες, θα είναι στην 4η θέση τής βαθμολογίας, πίσω από τη Force India, με μόλις 23 βαθμούς έχοντας καλύτερο αποτέλεσμα την 5η θέση τού Jenson Button στην Κίνα. Η βρετανική ομάδα αποφάσισε ν’ αλλάξει σχεδιαστική φιλοσοφία στην MP4-28, αφού η MP4-27 είναι ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παλέψει ούτε για μία θέση στο βάθρο, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο Πρόεδρος της ομάδας, Martin Whitmarsh, τονίζει πως ακόμα είναι επικεντρωμένος στο 2013 και δε σκέφτεται από τώρα την επόμενη σεζόν, που θα είναι και η πιο κρίσιμη για τις ομάδες, λόγω των πολύ μεγάλων αλλαγών και την των turbo V6 κινητήρων.

Ίσως να κάνω λάθος, αλλά αρνούμαι να σκεφτώ το 2014. Θέλω να γίνουμε ανταγωνιστικοί, θέλω να επιστρέψουμε μπροστά και να πάμε σε κάθε Grand Prix με τη σκέψη ότι μπορούμε να κερδίσουμε.

Μπορεί στο Woking να εργάζονται πολύ σκληρά για να κάνουν την MP4-28 ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που ασχολείται αποκλειστικά με την MP4-29, όπως πιθανότατα θα ονομάζεται το μονοθέσιο του 2014. Η McLaren δε θέλει να παρουσιαστεί ανέτοιμη στην επόμενη σεζόν, και, όπως κάθε κορυφαία ομάδα, έχει αρχίσει από νωρίς την προετοιμασία για του χρόνου, έστω κι αν δεν ασχολείται όλο το Woking με τη MP4-29.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...