Video: Έτσι σχεδιάστηκε το Renault Twin’Run Concept

Σχετικά άρθρα

renault-twinrun-concept-6

Η Renault έδωσε και ένα video από το πως σχεδίασε το Twin’Run Concept που παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του GP του Μονακό. Το πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από τη Renault Design και εκφράζει “το πάθος της μάρκας δείχνοντάς μας το πόσο διαφορετικό μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο πόλης”.

Η Renault το περιγράφει ως τον πνευματικό διάδοχο του θρυλικού Renault 5 Turbo και του Clio V6, είναι κεντρομήχανο αφού φορά τον V6 κινητήρα του Mégane Trophy και στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς.

Μας δείχνει τον σχεδιασμό που θα ακολουθήσει το επόμενο αυτοκίνητο πόλης της Renault, λέγε με νέο Twingo και διαθέτει σωληνωτό σασί. Έχει μήκος 3.680 mm, πλάτος 1.750 mm και ύψος 1.493 mm. Ζυγίζει μόλις 950 κιλά, με αναλογία βάρους 43% μπροστά και 57% πίσω και το σώμα του είναι κατασκευασμένο από σύνθετο πολυεστέρα, με το υλικό αυτό να προέρχεται από τα αγωνιστικά της Renault.

Ο κινητήρας, V6 3,5-λίτρων με περιεχόμενη γωνία 60 μοιρών, αποδίδει 320 άλογα στις 6.800 σ.α.λ με 380 Nm ροπής στις 4.850 σ.α.λ. Ο κινητήρας στροφάρει έως τις 7.500 σ.α.λ, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου SADEV σειριακού κιβωτίου και ενός μπλοκέ διαφορικού. Η ανάρτηση του αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά-πίσω, με αμορτισέρ της Ohlins. Τα μπροστά φρένα είναι διαστάσεων 356×32 με 6-πιστονες δαγκάνες και τα πίσω διαστάσεων 328×30 με 4-πιστονες δαγκάνες. Πατά στο έδαφος με μονομπούλονες ζάντες 18″ με ελαστικά διαστάσεων 205/40 μπροστά και 245/35 πίσω.

Το Renault Twin’Run Concept είναι βαμμένο σε μπλε και κόκκινο χρώμα ενώ στις πόρτες υπάρχει το εμβληματικό νούμερο 5, το οποίο έχει τοποθετηθεί ως φόρος τιμής για το R5 Turbo. Φορά LED φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό υπάρχει roll-cage, alcantara κόκκινες και μαύρες επενδύσεις, τρίχρωμα bucket καθίσματα, 5,5″ LCD ψηφιακός πίνακας οργάνων και αλουμινένια πεντάλς. Υπάρχουν εισαγωγές αέρα στο πλάι, οι απολήψεις των εξατμίσεων είναι τοποθετημένες στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα, ενώ διαθέτει και μια μεγάλη αεροτομή.

Αν ποτέ βγει στη παραγωγή, η Renault δεν το αναφέρει, αλλά αν ποτέ δει το φως της παραγωγής τότε θα βγει ως Twingo Alpine, σαν μια σύγχρονη ερμηνεία του Renault 5 Turbo.

[Πηγή: Renault]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Στις 4 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του Renault Captur facelift

Έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τη στιγμή που η Renault αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Captur, με τη γαλλική εταιρία να ετοιμάζει το facelift...
Autoblog.gr