Alonso: Είναι ωραίο να μάχεσαι με ταλαντούχους κι έξυπνους οδηγούς

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2013

Οι Fernando Alonso και Lewis Hamilton έχουν αναγνωρίσει πολλές φορές στο παρελθόν ο ένας την αξία του άλλου, ανταλλάσσοντας κολακευτικά επίθετα, με τον Alonso να έχει πει ότι ο Hamilton είναι ίσως ο ταχύτερος οδηγός στον κόσμο, αλλά και ο καλύτερος, όπως και ο μοναδικός που μπορεί να πάρει πρωτάθλημα δίχως να οδηγεί το καλύτερο μονοθέσιο, και μάλιστα δύο φορές. Φυσικά, και ο Βρετανός έχει πει πως ο Ferni είναι ένας απίστευτος οδηγός κι ένας από τους καλύτερους στη Formula 1, αν όχι ο καλύτερος.

Οι δυο τους είχαν αρκετές μονομαχίες στο παρελθόν, οι οποίες φυσικά κάνουν τους οπαδούς πλησιάζουν τις τηλεοράσεις τους, με πιο πρόσφατη αυτή στον Καναδά. Εκεί, ο Ισπανός βγήκε νικητής, σε μία μάχη που κανένας δεν ήθελε να χάσει τη δεύτερη θέση, με τον “Billion Dollar Man” να χάνει τη μάχη, μαζί μ’ ένα κομμάτι από την εμπρός πτέρυγα.

Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο απόλαυσαν τη μονομαχία, λέγοντας και οι δύο πως είναι ωραίο να έχεις σκληρές και ταυτοχρόνως δίκαιες μάχες με οδηγούς τέτοιου επιπέδου. Ο Ισπανός, μάλιστα, πέταξε και μία μπηχτή για τον αγώνα στο Μονακό και τη μάχη που είχε με τον Sergio Perez.

Νομίζω ότι η διαφορά του ρυθμού που είχαμε οι δυο μας ήταν πάρα πολύ μικρή. Σε άλλες μάχες που είχα, ίσως να ήμουν λίγο πιο γρήγορος απ’ αυτούς που κυνηγούσα, αλλά με τον Lewis ήμασταν πραγματικά πάρα πολύ κοντά σε ρυθμό.

Υπήρχαν κάποιες στιγμές που βγαίναμε από τη στροφή 8 και βλέπαμε ποιος έχει DRS και μετά, στη στροφή 10, το ίδιο, όπως και στο τελευταίο chicane, και υπήρχε τόση δράση εκεί.

Είναι ωραίο να έχεις τέτοιες μάχε, ειδικά με άτομα που είναι τόσο ταλαντούχα και τόσο έξυπνα, μπορείς να μάχεσαι ρόδα με ρόδα στα 320 χλμ/ώρα και να νιώθεις ασφαλής. Νιώθεις ότι αγωνίζεσαι και είσαι ανταγωνιστικός. Μπορείς να το κάνεις με το έναν ή με τον άλλον τρόπο, αλλά αυτοί είναι οι πραγματικοί αγώνες. Είμαι χαρούμενος που το είδα αυτό μετά από το Μονακό. Είναι διαφορετικό.

Και ο Hamilton, όμως, αναγνωρίζει το πόσο δίκαιος ήταν ο πρώην team-mate του, συμπληρώνοντας πως έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει πίσω του τον 31χρονο.

Ήταν μια πάρα πολύ κλειστή μάχη -νομίζω ότι έφυγε κάποιο κομμάτι από την πτέρυγά μου-, αλλά είχαμε μια καλή μάχη. Ήταν πάρα πολύ δίκαιος. Ελπίζω ότι μπορούμε να είμαστε λίγο ταχύτερη στον επόμενο αγώνα, γιατί ήταν απίστευτα γρήγορος και ήταν πολύ δύσκολο να τον κρατήσω πίσω μου. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά ήταν πολύ γρήγορος για να μην περάσει.

http://www.youtube.com/watch?v=ol0OQh5Ht9Q

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...