Ξεκίνησε η κατασκευή των Kia ceed GT και pro_ceed GT

Σχετικά άρθρα

Kia pro_cee'd GT

Η Kia εγκαινίασε τη παραγωγή των pro_cee’d GT και cee’d GT στο εργοστάσιο της στη πόλη Ζιλίνα της Σλοβακίας .Ο Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Slovakia δήλωσε:

Νιώθουμε μεγάλη τιμή που το πρώτο υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο της Kia κατασκευάζεται στη Ζιλίνα, στην καρδιά της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι χάρη στα νέα Kia cee’d GT θα επεκταθούμε στην αγορά των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και θα προσελκύσουμε πολλούς νέους πελάτες. Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα φέρει ακόμα περισσότερο συναίσθημα στην ήδη ισχυρή γραμμή παραγωγής των cee’d.

Μηχανικά κάτω από το καπό τους βρίσκεται ο νέος 1.600αρης GDI twin-scroll turbo βενζινοκινητήρας ο οποίος αποδίδει 204 άλογα με 265 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 7,7 δευτερόλεπτα, τα 60-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,4 δευτερόλεπτα, τα 80-120 χλμ/ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα με 5η ταχύτητα και 8,8 δευτερόλεπτα με 6η ταχύτητα. Έχει μέση κατανάλωση 7,4 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 171 γρ/χλμ CO2.

Kia pro_cee'd GT - profile I

Τόσο το τρίπορτο pro_ceed GT, όσο και το πεντάπορτο cee’d φορούν το ίδιο άκρως επιθετικό και όμορφο bodykit αποτελούμενο από νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, όπου διαθέτει κόκκινες λεπτομέρειες και LED προβολείς. Η κυψελοειδής γρίλια διαθέτει το λογότυπο GT και στο πλάι έχουν τοποθετηθεί ποδιές. Στο πίσω μέρος διακρίνεται η αεροτομή καθώς ο νέος προφυλακτήρας με διπλές απολήξεις, ενώ η οροφή του είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα.

Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τις χαμηλότερες και σκληρότερες αναρτήσεις και τις ζάντες 18″. Τα φρένα του αποτελούνται από κόκκινες δαγκάνες με αεριζόμενους δίσκους μπροστά διαστάσεων 300×28 mm και απλούς δίσκους πίσω διαστάσεων 262×10 mm. Στο εσωτερικό υπάρχουν Recaro σπορ καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ και νέα διακοσμητικά.

Επίσης η Kia ανακοίνωσε και την επετειακή έκδοση pro_cee’d GT 1st Edition, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε μόλις 500 μονάδες και διαθέτει μεταξύ άλλων Tri-coat λευκό χρώμα, αυτόματο κλιματισμό, ενεργά bi-xenon φωτιστικά σώματα, ζάντες αλουμινίου 18″ με μαύρες γυαλιστερές ακτίνες, ηλιοροφή, σύστημα πλοήγησης, μαύρο γυαλιστερό περίβλημα εξωτερικών καθρεπτών, πλάκες μαρσπιέ από ανοξείδωτο χάλυβα με τα διακριτικά GT να φωτίζονται κόκκινα, με μοναδική αρίθμηση, με φωτιζόμενη κόκκινη καμπίνα ποδιών και υψηλής ποιότητας βελούδινα πατάκια με κόκκινη διπλή ραφή.

Kia World Extreme Games 2013 LGO 2

Παράλληλα η Kia, για έβδομη συνεχή χρονιά, είναι ο χορηγός των Αγώνων Kia World Extreme (γνωστοί και ως «Kia X Games Asia»), οι οποίοι στηρίζουν έντονα τον αθλητισμό και τους λάτρεις των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου 2013, τα οχήματα Kia θα βρίσκονται γύρω από το χώρο των αγώνων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της εκδήλωσης στην Σαγκάη της Κίνας να βιώσουν την ακραία πλευρά της Kia.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Kia]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Ξεκινά η παραγωγή της σπορ έκδοσης του Kia ceed στη Ζιλίνα

Ζιλίνα, 31 Μαΐου 2013 – Η Kia Motors Σλοβακίας εγκαινίασε τη μαζική παραγωγή των πρώτων σπορ εκδόσεων του μοντέλου Kia cee’d, το νέο Kia cee’d GT, συμπληρώνοντας την ήδη υπάρχουσα γκάμα των προϊόντων της. Το πολυαναμενόμενο μοντέλο θα παραχθεί σε τρίθυρη (pro_cee’d GT) και σε πεντάθυρη έκδοση (cee’d GT). Με το σπορ και κομψό σχεδιασμό του, τις επιδόσεις των 204 ίππων και τη μέγιστη ταχύτητα των 230km/ώρα θα ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των απαιτητικών πελατών. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες οδήγησης, είναι όμως κατάλληλα και για καθημερινή οδήγηση. Συνεπώς, το εργοστάσιο παραγωγής στην Ζιλίνα της Σλοβακίας αναμένει περαιτέρω στήριξη της παραγωγής το 2013, καθώς και την επιτυχή ολοκλήρωση του φετινού πλάνου παραγωγής του.

«Νιώθουμε μεγάλη τιμή που το πρώτο υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο της Kia κατασκευάζεται στη Ζιλίνα, στην καρδιά της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι χάρη στα νέα Kia cee’d GT θα επεκταθούμε στην αγορά των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και θα προσελκύσουμε πολλούς νέους πελάτες. Πρόκειται για ένα μοντέλο που θα φέρει ακόμα περισσότερο συναίσθημα στην ήδη ισχυρή γραμμή παραγωγής των cee’d», δήλωσε ο Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Slovakia.

Και οι δύο εκδόσεις του νέου ολοκαίνουργιου Kia cee’d GT τροφοδοτούνται από ένα νέο κινητήρα άμεσου ψεκασμού βενζίνης 1.6-λίτρων GDI της Kia που είναι εξοπλισμένο με έναν υπερσυμπιεστή twin-scroll και με ενισχυμένα εσωτερικά εξαρτήματα. Η ισχύς και η ροπή έχουν αυξηθεί δραματικά με τη μέγιστη ισχύ να φθάνει μέχρι 51% σε 204 hp και η ροπή μέχρι 61% σε 265 Nm. Η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 7.4lt/100 km και εκπέμπει 171g/km CO2.

Το Kia cee’d GT σχεδιάστηκε υπό την καθοδήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Σχεδιασμoύ, Peter Schreyer. Είναι εξοπλισμένο με νέες γρίλιες εμπρός και καινούρια φωτιστικά σώματα, με νέους δυναμικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, με φώτα ημέρας LED τεσσάρων σημείων, με νέα φώτα ομίχλης, με διπλή εξάτμιση, με 18-ιντσών ζάντες αλουμινίου και διαθέτει εντυπωσιακές κόκκινες δαγκάνες φρένων και φινιρίσματα με ειδικές βαφές.

Στο εσωτερικό, τα μοντέλα GT είναι εξοπλισμένα με σπορ καθίσματα Recaro, με αλουμινένια πεντάλ, έχουν επιφάνειες από υλικά υψηλών προδιαγραφών ενώ το ταμπλό –εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα- με πίνακα οργάνων τεχνολογίας TFT, δημιουργεί ένα ελκυστικό και αγωνιστικό περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Η Kia αποφάσισε να κατασκευάσει μια περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων GT που θα μπορούσε να παραγγελθεί από την 1η Απριλίου 2013. Κάθε Kia pro_cee’d GT 1ης έκδοσης φινιρίστηκε με Tri-coat λευκό χρώμα και είναι εξοπλισμένο με 18-ιντσών ζάντες αλουμινίου με μαύρες γυαλιστερές ακτίνες, διαθέτει μαύρο γυαλιστερό περίβλημα εξωτερικών καθρεπτών, πλάκες μαρσπιέ από ανοξείδωτο χάλυβα με τα διακριτικά GT να φωτίζονται κόκκινα, με μοναδική αρίθμηση, με φωτιζόμενη κόκκινη καμπίνα ποδιών και υψηλής ποιότητας βελούδινα πατάκια με κόκκινη διπλή ραφή.

Η  Kia Motors Slovakia είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής της εταιρείας Kia Motors Corporation στην Ευρώπη και κατασκευάστηκε από το 2004 μέχρι το 2006. Η μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων, καθώς και η κατασκευή κινητήρων για επιβατικά οχήματα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006. Σήμερα η Kia έχει πάνω από 3.900 εργαζόμενους στη Σλοβακική Δημοκρατία και παράγει τρεις εκδόσεις του μοντέλου της Kia cee’d – 5-θυρο cee’d, Sportswagon, pro_cee’d, το SUV Kia Sportage και την οικογένειά MPV Kia Venga. Σήμερα η Kia Motors Slovakia είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες στη Σλοβακία. Από την έναρξη του εργοστασίου το Δεκέμβριο του 2006, έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 1.400.000 οχήματα.

H Kia Motors Corporation (www.kia.com) – κατασκευαστής οχημάτων υψηλής ποιότητας, που προορίζονται όχι μόνο για όσους είναι αλλά και όσους αισθάνονται «νέοι» – ιδρύθηκε το 1944 και είναι η παλαιότερη βιομηχανία κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων στην Κορέα. Κατασκευάζει περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε 9 μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 5 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 150 χώρες. H Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 47.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε σχεδόν 42 δισεκατομμύρια δολάρια. H Kia είναι ο μέγας χορηγός του Australian Tennis Open, επίσημος συνεργάτης της FIFA και επίσημος χορηγός του Κυπέλλου UEFA. Το σλόγκαν της Kia Motors Corporation είναι: “The Power to Surprise” (H Δύναμη που εκπλήσσει) και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας να εκπλήσσει τον καταναλωτή ξεπερνώντας τις προσδοκίες του με καινοτομίες και πρωτοπορίες στο χώρο του αυτοκινήτου και της τεχνολογίας.

H Kia Motors χορηγός τους World Extreme Games 2013

Σεούλ, 4 Ιουνίου 2013 – Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Kia Motors είναι ο χορηγός των Αγώνων Kia World Extreme (γνωστοί και ως «Kia X Games Asia»), οι οποίοι στηρίζουν έντονα τον αθλητισμό και τους λάτρεις των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου 2013, τα οχήματα Kia θα βρίσκονται γύρω από το χώρο των αγώνων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της εκδήλωσης στην Σαγκάη της Κίνας να βιώσουν την ακραία πλευρά της Kia.

Νωρίτερα φέτος, η Kia Motors ανακοίνωσε μια τριετή συμφωνία χορηγίας των Αγώνων Kia World Extreme. Η χορηγία είναι σύμφωνη με τις υπόλοιπες υψηλού προφίλ χορηγίες αθλητικών εκδηλώσεων της Kia συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της στο Australian Open (μέγας χορηγός), στη FIFA και στο UEFA Partner EUROTOP Partner. Η Kia Motors ήταν χορηγός των X Games Asia το 2005 και το 2006 επεκτείνοντας το καθεστώς της χορηγίας από το 2007 με σκοπό την ενδυνάμωση της νεανικής και συναρπαστικής εικόνας της μάρκας στην Κίνα και παγκοσμίως.

«Ακριβώς όπως στα Kia World Games Extreme αγωνίζονται μερικοί από τους πιο συναρπαστικούς αθλητές του κόσμου και παρακολουθούν οι πιο παθιασμένοι οπαδοί των σπορ στον πλανήτη, η Kia Motors υπήρξε η αυτοκινητοβιομηχανία με την ταχύτερη πρόοδο στο στυλ και την τεχνολογία» δήλωσε ο Tae-Hyun (Thomas) Oh, Executive Vice President and COO of Kia Motors Corporation. “Ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, η εταιρική σχέση της Kia με τα Extreme Games παγκοσμίως είμαι σίγουρος ότι θα παρέχει στη μάρκα ώθηση «υψηλών οκτανίων» στη συνέχιση της γρήγορης ανάπτυξης των αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Ασίας αλλά και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η Kia Motors θα παρουσιάσει τα νέα συναρπαστικά, υψηλής ποιότητας μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του νέου Carens compact MPV (γνωστό ως «Rondo» σε κάποιες αγορές), του Sorento μεσαίου μεγέθους CUV, όλα τα νέα Sportage compact CUV, του K7 premium sedan (“Cadenza”), του Κ3 («Cerato» / «Forte») κατηγορία C, και Κ2 κατηγορία C, οχήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την κινεζική αγορά.

Περισσότεροι από 100 κορυφαίοι αθλητές από 30 χώρες θα διαγωνιστούν στο φετινό διαγωνισμό με συνολικά χρηματικά έπαθλα αξίας $ 260.000 σε πέντε κατηγορίες σπορ: agrresive inline, skateboard, BMX freestyle, sport climbing and Moto X.

Η Kia World Games Extreme θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη στο στάδιο Jiangwan Stadium στην Κίνα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Οι Αγώνες του 2013 οργάνωσε η FOX Sports, μέρος της FOX International Channels (FIC) Ασία.

Για τα αποτελέσματα και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Kia World Extreme Games 2013, παρακαλώ επισκεφθείτε http://www.kiaworldextremegames.com.

[/learn_more]

 

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...