Susie Wolff: Μια φανταστική εμπειρία για ‘μένα

Σχετικά άρθρα

Susie-Williams

Μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής της ήταν η σημερινή για την Susie Wolff, η οδηγός εξέλιξης της Williams ήταν αυτή που έκλεισε το 3ήμερο τεστ νέων οδηγών για τη βρετανική ομάδα, ολοκληρώνοντας 89 γύρους, ενώ σημείωσε την 9η καλύτερη επίδοση της ημέρας, 2.2 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή, κάτι που δε θα πρέπει να περάσει στα “ψιλά”, αν και ξέρουμε ότι οι χρόνοι δε μετράνε σε τέτοιες δοκιμές, αλλά είναι ένας χρόνος που θα μπορούσε κι ένας άντρας οδηγός.

Η Σκωτσέζα δηλώνει πως ήταν μια φανταστική εμπειρία γι’ αυτή, αλλά τονίζει ότι υπήρχαν κάποια προβληματάκια. Ας δούμε, όμως, τι δήλωσε:

Ήταν φανταστικά σήμερα. Η ομάδα έκανε πολύ καλά που με πήρε για όλη τη μέρα, λέγοντας μου τα πάντα για κάθε βήμα. Εκ των υστέρων, μπορώ να πω ήταν θα ήταν καλύτερο να τρέξουμε με τα νέα ελαστικά αργότερα μέσα στην ημέρα, όταν και θα είχα περισσότερη ώρα μέσα στο αυτοκίνητο, συνεπώς νομίζω ότι δεν πήρα το καλύτερο από τη μέση γόμα.

Από πλευράς φυσικής κατάστασης, δεν ήταν εύκολο, αλλά ήταν όπως το περίμενα· ήμουν καλά προετοιμασμένη γι’ αυτό, έτσι ήταν απόλυτα διαχειρίσιμο. Το μόνο που πρόβλημα ήταν το κάθισμα, διότι δεν ήταν πολύ σταθερό και κουνιόταν. Το να κάνουμε pit stops το απόγευμα, ήταν επίσης πραγματικά πολύ θετικό, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτούμε στα pit stops. Ήταν μια φανταστική εμπειρία.

Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα να δώ γυναίκες να οδηγούν μονοθέσια Formula 1 σε αγώνες. Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, δε θα πρέπει να εκλαμβάνουμε ως “άντρας ή γυναίκα”· αν αξίζει μια γυναίκα να οδηγήσει στη Formula 1, καλώς να ορίσει. Ίσως να υπάρχουν γυναίκες που μπορεί να είναι πιο γρήγορες από κάποιους άντρες οδηγούς· κανένας δεν μπορεί να ξέρει. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε κι άλλες γυναίκες να δοκιμάζονται για το αν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν τις ανάγκες της Formula 1, αν θέλουν και οι ίδιες φυσικά, και δεν έχουν τον φόβο ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν.

[Πηγή: Williams F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...