Τόσα χρήματα κερδίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες από κάθε αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

porsche 911 991

Όταν αγοράζεις νέο αυτοκίνητο, διερωτάσαι πόσα χρήματα κερδίζει η αυτοκινητοβιομηχανία από το αυτοκίνητο που μόλις αγόρασες; Το Πανεπιστήμιο του Duisburg-Essen έκανε έναν υπολογισμό για εμάς και έδωσε μια απάντηση στο ίσως καλύτερο κρυμμένο μυστικό στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Πανεπιστήμιο υπολόγιζε το κέρδος των εταιριών διαιρούμενο με τον αριθμό προ τόκων και φόρων. Η εταιρία που κερδίζει τα περισσότερα χρήματα ανά αυτοκίνητο που πουλά είναι η Porsche, αφού έχει κέρδος €16.590 κατά μέσο όρο, από κάθε αυτοκίνητο που πουλά. Η Porsche περνά την Ferrari και την Maserati, οι οποίες κερδίζουν €15.000 ανά αυτοκίνητο.

Η Audi κερδίζει €3.821, η BMW €3.495, η Mercedes-Benz/Smart (€2.012) με την Audi να είναι η πρώτη φορά που κερδίζει περισσότερα χρήματα ανά αυτοκίνητο, σε σχέση με την BMW. Η Toyota κερδίζει €1.800, η Hyundai και η Kia €1.030 και η Volkswagen €630.

Ωστόσο υπάρχουν και απώλειες. Η Ford χάνει €840 από κάθε αυτοκίνητο που πουλά, η Renault €460, η GM/Opel €410, η PSA Peugeot-Citroen €350 και η Seat €164.

Ο Γερμανός καθηγητής Laut Diez εξηγεί πως αν ένα μέσο αυτοκίνητο έχει τιμή καταλόγου 22.500 ευρώ (χωρίς φόρους και ΦΠΑ), τα €3.700 είναι το περιθώριο κέρδους της αντιπροσωπείας. Το κόστος υλικών του αυτοκινήτου κοστίζει κοντά στις €9.800, ενώ από €1.000 έως €2.250 κοστίζουν τα έξοδα του εργατικού δυναμικού και του εργοστασίου που κατασκεύασε το αυτοκίνητο. Τα έξοδα μάρκετινγκ ανά αυτοκίνητο κοστίζει ανά μέσο όρο €560, ενώ για την εγγύηση και τα χαρτιά, οι ιδιοκτήτες πληρώνουν €450 και €2.100 αντίστοιχα.

[Πηγή: Focus, Bild]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...