Η Maserati Levante θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο

Σχετικά άρθρα

maserati-kubang-concept-live-in-iaa-2011-5

Η Fiat συμφώνησε με το εργατικό συνδικάτο Uilm National, έτσι ώστε να κατασκευάσει στο Mirafiori, στο εργοστάσιό της στο Τορίνο, το SUV της Maserati, την Maserati Levante. Η Fiat θα επενδύσει 1 δις ευρώ στο εργοστάσιο, ώστε αυτό να μπορεί να φιλοξενήσει την παραγωγή της Levante, η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2014.

Η Levante τελικά δεν θα είναι απλά ένα rebadged Jeep Grand Cherokee, αφού η Maserati θα την εξοπλίσει με αλουμινένιο σώμα, έχοντας αρκετά κοινά μέρη με τις νέες Quattroporte και Ghibli.

Η Maserati Levante είναι μέρος του πλάνου παρουσίασης πέντε νέων μοντέλων της ιταλικής φίρμας μέχρι το 2015 και η έκδοση παραγωγής θα διαθέτει σασί από αλουμίνιο υψηλής αντοχής και μια βασική δομή που θα δανείζεται μέρη από τα sedan μοντέλα. Θα φορά ηλεκτρονικά της Chrysler αλλά και πάλι σε περιορισμένη εφαρμογή.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τα τρία κινητήρια σύνολα που έχουμε δει μέχρι στιγμής στις Quattroporte και Ghibli, με αυτά να είναι:

  • Ένας twin-turbo 3-λίτρων V6 με 410 άλογα και 550 Nm ροπής
  • Ένας twin-turbo 3.8-λίτρων V8 με 530 άλογα και 710 Nm ροπής και
  • Ένας 3,0-λιτρος V6 turbodiesel με 275 άλογα και 600 Nm ροπής.

Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που θα στέλνει τη δύναμη σε όλους τους τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου τετρακίνητου συστήματος της Maserati.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...