Top 10: Οι μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών

Σχετικά άρθρα

Bugatti Veyron L'Or Blanc

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης είναι αντιμέτωπες με την οικονομική κρίση που μαστίζει εδώ και μερικά χρόνια τη Γηραιά Ήπειρο που έχει οδηγήσει τις πωλήσεις νέων Ι.Χ σε ιστορικά χαμηλά 17ετίας.

Η εταιρία Sanford C. Bernstein έκανε μια έρευνα και τοποθέτησε σε έναν πίνακα τις 10 μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών μέσα στα τελευταία 16 χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα εμπορικές αποτυχίες με την έννοια πως αυτά δεν έκαναν τις επιθυμητές πωλήσεις, αφού τρανό παράδειγμα είναι η Bugatti Veyron, με την γαλλική εταιρία να χάνει 4.617.500 εκατ. ευρώ ανά κάθε αυτοκίνητο που πουλά!

Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου βγήκε στη παραγωγή από το VW Group, ξέροντας από την αρχή πως θα χάσει χρήματα απ’αυτό (1,7 δις ευρώ), αφού το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής της ήταν πολλαπλάσιο από όσο τελικά πωλείται, ακόμη και αν μια καινούργια Veyron ξεκινούσε από τα 1 εκατ. ευρώ. Βέβαια η Volkswagen έβγαλε στη παραγωγή τη Veyron για έναν και μόνο λόγο. Για το γόητρο που της προσφέρει λέγοντας πως κατάφερε να βγάλει στην αγορά ένα hypercar 1.000+ ίππων, το οποίο μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες μεγαλύτερες των 400 χλμ/ώρα, με τον οδηγό της να μην νοιώθει κανένα φόβο μέσα της.

Η Daimler από τη μεριά της πίστευε πως θα μπορούσε να κάνει κερδοφόρο το Fortwo, αλλά όπως αποδείχτηκε έχασε σχεδόν 3,35 δις ευρώ απ’αυτό (€4.470/αυτοκίνητο). Το ίδιο έπαθε και η Fiat, όταν έβγαλε στην αγορά το Stilo, ένα μοντέλο που θέλησε να χτυπήσει το VW Golf. Το Stilo δεν έκανε ποτέ την εμπορική επιτυχία που ήλπιζε η Fiat, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα η Ιταλική εταιρία να χάσει 2,1 δις ευρώ (€2.730/αυτοκίνητο).

Και η Volkswagen όμως την “πάτησε” αφού το Phaeton την έβαλε μέσα 1,99 δις ευρώ (€28.100/αυτοκίνητο). Το Peugeot 1007, φέσωσε τη Γαλλική εταιρία κατά 1,9 δις ευρώ (€15.380/αυτοκίνητο), ενώ η πρώτη γενιά της A-Class ανάγκασαν την Mercedes-Benz να απολέσει 1,71 δις ευρώ (€1.440/αυτοκίνητο). Η Jaguar έχασε 1,7 δις ευρώ από την X-Type (€4.690/αυτοκίνητο), η Renault 1,54 δις ευρώ από τη Laguna (€3.550/αυτοκίνητο) και 1,20 δις ευρώ από το Vel Satis (€18.710/αυτοκίνητο) και η Audi 1,33 δις ευρώ από το A2 (€7.530/αυτοκίνητο). Αναλυτικά, τα 10 ευρωπαϊκά αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι:

top 10 biggest loos making cars in europe

[Πηγή: The Economist | Photo: Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Στις 4 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του Renault Captur facelift

Έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τη στιγμή που η Renault αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Captur, με τη γαλλική εταιρία να ετοιμάζει το facelift...
Autoblog.gr