Το επόμενο Mitsubishi Evo θα διαθέτει diesel κινητήρα και 2 ηλεκτροκινητήρες

,
29
1596

Mitsubishi Lancer Evo X (3)

Είναι πλέον δεδομένο πως το επόμενο Mitsubishi Evo θα είναι υβριδικό. Σύμφωνα με το Motor Trend, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές, η επόμενη γενιά του Lancer να βασιστεί πάνω στη πλατφόρμα του Renault Megane, με τον αντικαταστάτη του Evo να διαθέτει βελτιωμένο σασί το οποίο υπόσχεται να προσφέρει άριστο χειρισμό.

Ο plug-in υβριδικός κινητήρας του θα αποτελείται ενδεχομένως από την βελτιωμένη εκδοχή του τρικύλινδρου turbo 1.100 κ.εκ πετρελαιοκινητήρα του XR-PHEV Concept και θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, ανά ένας τοποθετημένος σε κάθε άξονα, με τις μπαταρίες τους να βρίσκονται τοποθετημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα. Θα είναι τετρακίνητο και αν όλα πάνε καλά θα το δούμε κάποια στιγμή μέσα στη διετία 2016-2017.

[Πηγή: Motor Trend]

Το Autoblog.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα εριστικά και υβριστικά σχόλια που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται, όπως ορίζουν οι όροι χρήσης.