Hamilton: Δεν μπορείς πλέον να πιέζεις όπως πριν 5 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton δεν κρύβει την απογοήτευσή του με την πορεία που έχει πάρει η Formula 1 τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά την απαγόρευση των ανεφοδιασμών το 2010. Τα χρόνια που ακολούθησαν έφεραν τα εύθραυστα ελαστικά της Pirelli, με αποτέλεσμα να χρειάζεται έξτρα παρακολούθηση από τους μηχανικούς, για την βέλτιστη οδήγηση των πιλότων.

Οι αγώνες πλέον δεν είναι αληθινοί αγώνες. Όλες οι στροφές είναι καταγεγραμμένες από τους μηχανικούς, οι οποίοι σου λένε συνεχώς τί να κάνεις, πώς να διαχειριστείς με τον καλύτερο τρόπο τα ελαστικά σου και που να φρενάρεις νωρίτερα για να κρατήσει η γόμα.

Έχουμε πλέον τεχνικές φρεναρίσματος στις οποίες σηκώνουμε το πόδι από το γκάζι και πατάμε αργότερα φρένο. Για παράδειγμα, σηκώνεις το πόδι από το γκάζι 150, 200 μέτρα πριν την στροφή και φρενάρεις στα 100 ή στα 80 μέτρα.

Κατά την γνώμη μου η F1 δεν είναι πλέον τόσο διασκεδαστική, όπως το 2007 ή το 2008. Εκείνα τα χρόνια μπορούσες να πιέζεις συνεχώς, όσο περισσότερο μπορούσες.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς και ο νέος τρόπος οδήγησης που απαιτείται από τις ομάδες πλέον, παράγουν ίσως πιο βαρετούς αγώνες. Ένας από τους λόγους που αποχώρησε ο Mark Webber από την Formula 1, ήταν και η έλλειψη ενθουσιασμού από την οδήγηση του μονοθεσίου. Μήπως είναι η ώρα να αφήσει η FIA τους πιλότους να οδηγήσουν;

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...