Το Infiniti Q50 Eau Rouge Concept θα μπορούσε να περάσει στην παραγωγή

Σχετικά άρθρα

infiniti-q50-eau-rouge-04

Το Infiniti Q50 Eau Rouge concept είχε εντυπωσιάσει τους πάντες από την στιγμή που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, αλλά στην έκθεση της Γενεύης, όταν μάθαμε πως κάτω από την επιφάνεια, κρύβεται στην ουσία ένα Nissan GT-R, ο ενθουσιασμός έγινε κάτι παραπάνω: προσμονή!

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα λένε πως η Infiniti έχει ξεκινήσει μία “feasibility study”, μία μελέτη δηλαδή για να εξετασθεί το αν η παραγωγή του μοντέλου είναι δυνατή. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της εταιρίας, Johan de Nysschen, το αυτοκίνητο είναι πλέον “επίσημο project” αλλά “υπάρχουν πολλά πράγματα να εξετασθούν, όπως τα διάφορα φαινόμενα που παρουσιάζονται όταν παίρνεις έναν κινητήρα σχεδιασμένο για μία εφαρμογή και τον βάζεις σε μία άλλη”.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, η εταιρία θα κατασκευάσει τουλάχιστον ένα πρωτότυπο για να το δοκιμάσει και να κρίνει πόσο καλά συνεργάζονται τα επιμέρους εξαρτήματα. Να θυμίσω πως ο κινητήρας του GT-R που τοποθετήθηκε στο Q50 Eau Rouge concept αποδίδει 560 ίππους και 600 Nm ροπής και συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιου διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης… Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα και η τελική είναι 289km/h. Αν βγει στην παραγωγή, η κατηγορία των super-saloons αποκτά έναν ακόμα διεκδικητή του θρόνου και για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να περιμένω για την μάχη!

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...

Η teasάρει το Infiniti Vision QE Concept

Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα 2 teasers φωτογραφίες του Vision QE Concept, του πρωτότυπου που θα βασίζεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται...