Επίσημο: Ο Bertone χρεοκόπησε, θα κλείσει τον επόμενο μήνα

Σχετικά άρθρα

lamborghini_countach_periscopo_prototype_stile_bertone_005

Μετά τη λήξη της συνεργασίας μεταξύ Renault και Caterham, άλλο ένα δυσάρεστο γεγονός επισημοποιείται, καθώς η πτώχευση του Bertone ανακοινώθηκε από έναν εκπρόσωπο του διάσημου Ιταλικός σχεδιαστικού οίκου.

Η εταιρία από το Τορίνο έχει μπει στη διαδικασία πτώχευσης εξαιτίας “του υψηλού χρέους και τα μεγάλα κόστη”. Τα πάντα έχουν μπλοκαριστεί και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάει στη δουλειά του για περισσότερο από ενάμιση μήνα.

Ο Bertone που έχει σχεδιάσει μερικά από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει στη γη, όπως τα Lamborghini MiuraCountachAlfa Romeo GT CabrioBertone B99 Concept, αλλά και αυτά τα έξι πρωτότυπα, τα οποία τα πούλησε στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este του 2011, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει από τη χρεοκοπία, με τη κίνηση αυτή να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

IMAG0213

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να σώσει τον ιταλικό οίκο, ούτε ο Τούρκος επενδυτής με τους 165 υπαλλήλους του να έχουν να πληρωθούν μήνες, όπως και οι προμηθευτές του.

Η εταιρία επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση του 2008 και από τότε οι παραγγελίες της μειώνονται κάθε μέρα και περισσότερο. Η Bertone αποφάσισε να πουλήσει το 2009 το κομμάτι κατασκευής αυτοκινήτων της στη Fiat καθώς και το εργοστάσιο Grugliasco στο Τορίνο, στο οποίο σήμερα κατασκευάζονται οι Maserati Ghibli και Quattroporte.

Ο οίκος έχει δημιουργήσει το νέο της workshop, το “Bertone Workshop” στο οποίο κατασκευάζει one-off μοντέλα για πλούσιους αγοραστές, όμως και εδώ οι παραγγελίες ήταν ελάχιστες.

Ας ελπίσουμε να βρεθεί κάποιος να σώσει μια εταιρία που έχει ομορφύνει με τα σχέδια του τους δρόμους.

[Πηγή: Τelegraph.co.uk]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...