Alonso: Γνωρίζουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε για να φτάσουμε τους πρώτους

Σχετικά άρθρα

GP MALESIA F1/2014

Άλλη μια δύσκολη εκκίνηση σε σεζόν είναι και αυτή του 2014 για τον Alonso. Ο Ισπανός μεταγράφηκε στη Ferrari για να προσθέσει τίτλους στο πλούσιο παλμαρέ του και αντ’ αυτού παλεύει για τις θέσεις έξω από το βάθρο. Μετά την τέταρτη θέση σε βρόχινες συνθήκες στις κατατακτήριες, ο Alonso δήλωνε ευχαριστημένος, όμως στον αγώνα η F14 T δεν του επέτρεψε να βελτιώσει τη θέση του, αφού βρέθηκε να παλεύει με το Daniel Ricciardo και τη Force India του Nico Hulkenberg.

Η Scuderia πόνταρε αρκετά στην αξιοπιστία του μονοθεσίου της, όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν δικαιώνουν τους φόβους των χειμερινών δοκιμών, περί πολλών εγκαταλείψεων στους πρώτους αγώνες, αφού, από τις 14 που είχαμε στα δυο αυτά Grands Prix, μόνο οι 10 οφείλονταν σε μηχανικές βλάβες. Τώρα, ο El Nano τονίζει πως ξέρουν σε ποιους τομείς πρέπει να βελτιωθούν και θα το κάνουν ξεκινώντας από την Κίνα.

Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε. Προφανώς, για το Μπαχρέιν δεν υπάρχουν πολλά να γίνουν, αφού σε πέντε μέρες είμαστε στην πίστα και πάλι, αλλά για την Κίνα και την Ισπανία νομίζω ότι είναι σαφές το τι αναβαθμίσεις πρέπει να φέρουμε. Το αυτοκίνητο από την Αυστραλία έως εδώ (Μαλαισία) δεν έχει κάτι καινούριο, οπότε γνωρίζαμε πως η κατάσταση θα ήταν λίγο-πολύ η ίδια με τη Μελβούρνη.

Μετά από τις κατατακτήριες σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να κοντράρουμε τη Red Bull ή τουλάχιστον να βρεθούμε κοντά τους, αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε και αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε ότι θα βελτιώσουμε για τον επόμενο αγώνα. Δεν νομίζω ότι το χάσμα με τη Red Bull ήταν τόσο μεγάλο, για να είμαι ειλικρινής. Από τη Mercedes υπάρχει μεγάλο κενό, αλλά με τη Red Bull και τις άλλες ομάδες είμαστε πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο, αλλά πρέπει να θέσουμε ως στόχο την κορυφή.

Σίγουρα, αυτό που έχουμε δει δεν είναι εύκολο να λυθεί, αλλά ζήτησα από τους μηχανικούς μου να βεβαιωθούν ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και να φτιάξουν ένα σχέδιο για να κλείσουμε τη διαφορά.

Ο Ισπανός προβλέπει πως η Williams θα είναι πιο ανταγωνιστική στο Μπαχρέιν, με βάση τα όσα έδειξε εκεί το χειμώνα, ενώ δεν περιμένει κάποια από τις ομάδες να βελτιωθεί δραματικά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, θέτοντας ως στόχο για τον ίδιο και την ομάδα, την πεντάδα.

GP MALESIA F1/2014

Εάν ο Alonso καταφέρει να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή του, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο κενό μεταξύ πρωταθλημάτων για τον ίδιο οδηγό. Ο Ισπανός σίγουρα δεν θέλει να αποσυρθεί με τους 2 που κατέκτησε με τη Renault και τονίζει πως η ομάδα παλεύει σκληρά και θα βελτιωθεί στο μέλλον. Μέχρι τότε κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει για να μείνουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος, δηλαδή, σκοράρουν πόντους.

Η πίστα θα είναι λίγο διαφορετική, οπότε στις ευθείες θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα τις Williams, που έχουν πολύ καλή τελική ταχύτητα, να είναι ανταγωνιστικές, όπως είδαμε και στις δοκιμές με τους Massa και Bottas. Γι ‘αυτό πρόκειται να είναι δύσκολα και πάλι, αλλά με κάποιο τρόπο πάντα καταφέρνουμε να είμαστε στην πρώτη πεντάδα.

Η ομάδα έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για να καλύψει τη διαφορά και να βελτιώσει την κατάσταση. Προσωπικά θα ήθελα να παλεύω για νίκες, αλλά εφ’ όσον βρίσκεσαι μπροστά από τον teammate σου, τότε κάνεις το κάτι παραπάνω.

Θα βελτιωθούμε. Έχουμε τρέξει μόνο δύο αγώνες και αναλύουμε τις περιοχές που θα πρέπει να βελτιώσουμε. Τις βλέπουμε ξεκάθαρα και θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα στο επίπεδο των Mercedes και Red Bull. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να κερδίζουμε πόντους, όπως και κάνουμε.

Η Ferrari γνωρίζει πως πρέπει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς και αν τα καταφέρει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που δεν έκανε τα τελευταία χρόνια, τότε ο Alonso θα έχει πραγματικές πιθανότητες για να παλέψει στα ίσια για νίκες και ίσως τον τίτλο των οδηγών. Από την άλλη και ο Kimi Raikkonen θα βελτιωθεί με τον ερχομό των πρώτων αναβαθμίσεων, βοηθώντας ακόμη παραπάνω στη συγκομιδή βαθμών, πιέζοντας παράλληλα τον teammate του. Μέχρι τότε, οι φίλοι της ομάδας θα είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και να βλέπουν την F14 T στη μετριότητα.

[Πηγή: ESPNF1, SkySports | Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...