Mercedes: Η W05 είναι αεροδυναμικά στο ίδιο επίπεδο με την RB10

Σχετικά άρθρα

Mercedes Red Bull

Η Mercedes είναι μία ομάδα που δεν της λείπει τίποτα: έχει πολλά χρήματα, εγκαταστάσεις, εξαιρετικούς τεχνικούς και φυσικά ένα φοβερό οδηγικό δίδυμο. Το 2013, ήταν μια χρονιά που η W04 ήταν φανερά βελτιωμένη από την προκάτοχό της, την W03, όμως η περσινή Red Bull RB9 ήταν ένα ανώτερο αεροδυναμικά μονοθέσιο, με υποδειγματική αεροδυναμική συμπεριφορά και ισορροπία και έξοχη διαχείριση ελαστικών, ένας τομέας στον οποίο υστερούσε η W04, και λόγω κατώτερης αεροδυναμικής απόδοσης.

Φέτος, η βελτίωση συνεχίστηκε για τη γερμανική ομάδα, και μάλιστα η καμπύλη ανάπτυξης -σε σχέση με πέρυσι- είναι πολύ μεγαλύτερη. Πέρα από το πανίσχυρο και καινοτόμο power unit, η αεροδυναμική απόδοση στην W05 είναι εκπληκτική, κάτι που, σε συνδυασμό με την απόδοση των Lewis Hamilton και Nico Rosberg, έχει φέρει τους Γερμανούς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δίχως καμιά άλλη ομάδα να μπορεί να τους πλησιάσει μέχρι στιγμής.

Η RB10 ίσως να είναι το σημείο αναφοράς όσον αφορά το αεροδυναμικό κομμάτι, ωστόσο ο Aldo Costa, Διευθυντής Μηχανολογίας τής Mercedes AMG, αμφιβάλλει γι’ αυτό, καθώς υποστηρίζει πως το μονοθέσιο τους είναι στο ίδιο επίπεδο με το όπλο των Αυστριακών.

Είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τη Red Bull. Υπάρχουν κάποιες στροφές, ειδικά οι γρήγορες, που η Red Bull είναι καλύτερη από εμάς. Όμως, στα υπόλοιπα, είμαστε στα ίδια. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, η Ferrari είναι πίσω μας.

Aldo Costa

Ο Costa εντάχθηκε στο δυναμικό τής Ferrari το 1995, ενώ από το τέλος τού 2007 ήταν Τεχνικός Διευθυντής των Ιταλών. Λόγω της μειωμένης ανταγωνιστικότητας της Ferrari 150° Italia, η Scuderia τον απέλυσε, στις 20 Ιουλίου τού 2011. Περίπου 2 μήνες μετά, στις 30 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε να δουλεύει για λογαριασμό τής Mercedes, ως Διευθυντής Μηχανολογίας.

Ο Ιταλός δεν πιστεύει ότι οι νέοι κινητήρες ευθύνονται για τα πιο αργά μονοθέσια που βλέπουμε φέτος, αφού το επιπλέον βάρος και η κατά 20% περίπου λιγότερη κάθετη δύναμη έχουν την κύρια ευθύνη για τους αυξημένους χρόνους.

Σε σχέση με πέρυσι, τα μονοθέσια είναι 50 κιλά πιο βαριά· μόνο αυτό κοστίζει 1.5 δευτερόλεπτο. Μειώθηκε η κάθετη δύναμη, κάτι που είναι άλλο μισό δευτερόλεπτο. Προσθέστε σε αυτό τα πιο σκληρά ελαστικά. Χωρίς αυτούς τους παράγοντες, τα μονοθέσια θα ήταν ταχύτερα απ’ ό,τι το 2013.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...