Spy Video: BMW X1, που αλλού, στο Nurburigring

Σχετικά άρθρα

168118

Οι δοκιμές εξέλιξης έχουν πάρει φωτιά στο Nurburigring, με την BMW δοκιμάζει εκεί και τη νέα γενιά της X1, η οποία θα είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, με νέα εμφάνιση και νέα μηχανικά μέρη. Η νέα X1 θα διαθέτει στενόμακρα φωτιστικά σώματα, μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και γενικά, έντονες γραμμές. Θεωρητικά, μπορούμε να περιμένουμε και ένα εντελώς νέο εσωτερικό.

Μηχανικά όμως, η υπόθεση έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.Γνωρίζουμε πως η X1 θα είναι μπροστοκίνητη και πως θα βασίζεται στην UKL πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιείται για τα νέα Mini Cooper, 2-Series Active Tourer κ.ά. Φυσικά θα είναι διαθέσιμο και ένα Haldex σύστημα τετρακίνησης. Οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν για την κίνηση της X1, θα ανήκουν στη νέα B οικογένεια κινητήρων της BMW. Θα είναι 3-κύλινδροι ή 4-κύλινδροι, με τον ισχυρότερο από τους τελευταίους να αποδίδει περισσότερα από 300 άλογα! Γι’ αυτούς που δεν αναζητούν την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ, θα προσφέρεται και μία υβριδική eDrive έκδοση.

Τέλος, να αναφέρουμε πως σε αντίθεση με τα αδέρφια της, η X1 δεν θα κατασκευάζεται στην Αμερική. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στη Λειψία, στο Shenyang της Κίνας αλλά και στις νέες εγκαταστάσεις στη Βραζιλία. Για την αγορά της Κίνας, ακούγεται μάλιστα πως θα είναι διαθέσιμη και μία έκδοση με επιμηκυμένο μεταξόνιο και όνομα X1L.


ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...