Ο Hamilton θέλει να πετύχει την τρίτη σερί νίκη του στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

939528814-101320442014

Ο 29χρονος Βρετανός έχει πάρει 24 καρό σημαίες στην καριέρα του έως τώρα, όμως δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει τρεις αγώνες στη σειρά. Η Mercedes διαθέτει αυτή τη στιγμή με διαφορά το καλύτερο μονοθέσιο στο grid και το μόνο που μπορεί να σταματήσει τον Hamilton είναι ο teammate του, Nico Rosberg, ή κάποιο μηχανικό πρόβλημα όπως στη Μελβούρνη. Ο πρωταθλητής του 2008 έχει ανεβασμένη ψυχολογία από τις νίκες σε Μαλαισία και Μπαχρέιν, όπως έχει και η ομάδα του μετά το 3στα3 και την πρώτη θέση στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

Ήταν καλό που είχαμε αυτό το μικρό διάλειμμα μετά από τόσους αγώνες μακρυά (από την Ευρώπη), όμως ανυπομονώ να ξαναμπώ στο μονοθέσιο. Ο αγώνας στο Μπαχρέιν ήταν φανταστικός, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά για το ίδιο το σπορ και είμαι σίγουρος πως αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που θα δούμε εξαιρετικό θέαμα φέτος.

Βρίσκομαι σε πολύ καλή (ψυχολογική) κατάσταση αυτή τη στιγμή και περπατώντας μέσα στο γκαράζ, μπορείς να δεις και την ομάδα να είναι γεμάτη θετική ενέργεια. Όλοι έχουν επικεντρωθεί στο να πάρουν το μάξιμουμ από τους πρώτους αγώνες και να βελτιωθούν, βασιζόμενοι στο πολύ δυνατό ξεκίνημα που έχουμε κάνει.

Ο Hamilton είναι ο πολυνίκης οδηγός στην πίστα της Κίνας, αφού μαζί με τον Fernando Alonso έχουν από 2 νίκες στο συγκεκριμένο αγώνα. Όμως, παρά τα εξαιρετικά του αποτελέσματα εκεί, έχει να θυμάται και το λάθος του 2007 όταν κόλλησε στην αμμοπαγίδα στην είσοδο των pit, χάνοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν στη Formula 1.

Είχα κάποια σκαμπανεβάσματα στην Κίνα. Από τη μια πλευρά, έχω τερματίσει εκτός βάθρου μόνο δυο φορές στο συγκεκριμένο σιρκουί. Από την άλλη, στην πρώτη μου σεζόν στη Formula 1 πέταξα την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα όταν κόλλησα στην αμμοπαγίδα των pits.

Γενικά, γίνομαι δυνατότερος κάθε φορά που έρχομαι εδώ και η πίστα βολεύει αρκετά καλά το οδηγικό μου στυλ. Ο στόχος, όπως πάντα, είναι η νίκη και αν καταφέρω να πάρω την τρίτη συνεχόμενη θα ήταν κάτι απίστευτο.

Το Shanghai International Circuit αποτελεί ιδιαίτερο μέρος και για το Rosberg, αφού εκεί κέρδισε τον πρώτο του αγώνα και πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του το 2012. Η μάχη μεταξύ των δυο W05 στην Κίνα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG Petronas F1 Team]

ΠηγήMercedes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...