Δεν επαναπαύεται η Mercedes από την μέχρι τώρα κυριαρχία της

Σχετικά άρθρα

Mercedes AMG

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι πιο δύσκολο από το να καταφέρεις να φτάσεις σ’ αυτή. Φυσικά, αυτό ισχύει και στη Formula 1, ένα άθλημα με τεράστιο ανταγωνισμό και τον πρώτο ν’ αποτελεί λεία για όσους βρίσκονται στις πιο πίσω θέσεις. Φέτος, στους 3 πρώτους αγώνες, η Mercedes έδειξε πως είναι η απόλυτη κυρίαρχος, όντας πολύ μακριά από τους διώκτες της.

Όμως, οι Γερμανοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας ότι η βελτίωση εντός τής σεζόν θα παίξει καθοριστικό ρόλο, συνεπώς δεν μπορούν να χαλαρώσουν το πρόγραμμα εξέλιξης της W05, όπως αναφέρει και ο Toto Wolff, Εκτελεστικός Διευθυντής και μέτοχος κατά 30% τής Mercedes AMG.

Είχαμε ένα θετικό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά οι υπόλοιποι θα βελτιωθούν. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε οποιοδήποτε πλεονέκτημα κι αν έχουμε, θα πρέπει ν’ ανεβάσουμε τον πήχη σε όλους τους τομείς. Η ομάδα είναι τώρα σ’ ένα επίπεδο όπου η επιτυχία δεν είναι bonus, αλλά προσδοκία.

Μετά από τρεις αγώνες, βρισκόμαστε σε μια δυνατή θέση και στα δύο πρωταθλήματα, αλλά δε θεωρούμε ότι η θέση μας είναι δεδομένη. Πρέπει να έχουμε καλές στιγμές και να τις έχουμε σαν πηγή έμπνευσης στη συνεχιζόμενη προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο αγώνας ήταν απλά εξαιρετικός στο να τον παρακολουθήσεις κι ένας από τους καλύτερους στην πρόσφατη μνήμη. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και ήταν μια δυνατή διαφήμιση για το άθλημα, ειδικά στο πλαίσιο των νέων κανονισμών. Νομίζω ότι αποδεικνύουμε πως κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Η Mercedes βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 111 βαθμούς, όταν η δεύτερη Force India είναι στους 44 βαθμούς. Η Κίνα είναι μια πίστα στην οποία η κάθετη δύναμη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ό,τι στο Μπαχρέιν, όμως οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton έχουν κάνει μερικούς εξαιρετικούς αγώνες εκεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε ξανά το “1-2” από τη γερμανική ομάδα.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...