Ο Vettel αναγνωρίζει το γεγονός πως πρέπει να βελτιωθεί

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of China - Previews

Φέτος, ο τετράκις πρωταθλητής Sebastian Vettel τα έχει βρει σκούρα απέναντι στο νέο teammate του, Daniel Ricciardo. Κι ενώ στη βαθμολογία των οδηγών βρίσκεται μπροστά, με 11 πόντους διαφορά, στις κατατακτήριες ο Αυστραλός τον έχει κερδίσει στις 3 από τις 4 φετινές διαδικασίες. Επίσης, στον αγώνα του Μπαχρέιν ο Vettel αναγκάστηκε να υπακούσει στα team orders της ομάδας και να αφήσει τον ταχύτερο Ricciardo να περάσει, πράγμα καθόλου κολακευτικό για τον οδηγό του μονοθεσίου με το Νο.1 στο ρύγχος.

Ο Γερμανός ρωτήθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης των δοκιμαστικών στην Κίνα, για το εάν ο νέος του teammate αποτελεί μεγαλύτερη απειλή απ’ ότι ο Webber και αν αυτό τον αναγκάζει να αλλάξει την προσέγγισή του στα Grand Prix. Ο Vettel τόνισε πως τα νέα μονοθέσια απαιτούν δραστικά διαφορετικό οδηγικό στυλ, κάτι που κρίνει άτοπες τις συγκρίσεις με την προηγούμενη χρόνια, ενώ δεν προσπάθησε να κρυφτεί δηλώνοντας πως πρέπει και ο ίδιος να βελτιωθεί, αφού ο Ricciardo τον κερδίζει στα ίσια.

Αυτό που θα πω είναι ένα κομπλιμέντο για τον Mark, εν τη απουσία του. Πιστεύω πως η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ διαφορετική. Τα αυτοκίνητα είναι πολύ διαφορετικά, οπότε δεν νομίζω πως μπορούμε να συγκρίνουμε το 2014 με την περσινή σεζόν.

Παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι ο Daniel κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν έχει απλά ένα καλό Σαββατοκύριακο, είχε πολλά καλά Σαββατοκύριακα και μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι σε θέση να πάρει το μέγιστο από το μονοθέσιο.

Από την πλευρά μου, ίσως να δυσκολεύομαι λίγο περισσότερο (με το νέο μονοθέσιο), αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο και αν καταφέρει να με νικήσει, τότε το κάνει δίκαια μέσα στην πίστα. Φυσικά, αυτό δεν μου αρέσει, αλλά παράλληλα ξέρω ότι πρέπει να βελτιωθώ.

Όπως είχα πει πριν την έναρξη της σεζόν, ο Vettel έχει πάρα πολλά να χάσει φέτος και πολύ λίγα να κερδίσει. Έχοντας στα χέρια του ένα μονοθέσιο που δεν βρίσκεται σε θέση -ακόμα- να παλέψει σε νορμάλ συνθήκες για τις πρώτες θέσεις, έχει βρεθεί αρκετές φορές πίσω από τον Ricciardo, κάτι που είχε προβλέψει ο Mark Webber, και θα πρέπει να αντιστρέψει γρήγορα το κλίμα εάν θέλει να έχει το πάνω χέρι μέσα στη Red Bull και για το 2014.

F1 Grand Prix of China - Qualifying

Οι δυο RB10 θα εκκινήσουν αύριο από τη δεύτερη και τρίτη θέση, για πρώτη φορά φέτος, έχοντας πίσω τους τη Mercedes του Rosberg και μπροστά τους αυτή του Lewis Hamilton. Ο Vettel γνώριζε εξαρχής πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την ομάδα σε συνθήκες βροχής, όμως οι προβλέψεις μιλούν για στεγνό αγώνα αύριο και στόχος των Red Bull θα είναι να δυσκολέψουν, όσο μπορούν, το δρόμο των Mercedes προς το 1-2.

Λοιπόν, σε βρεγμένο οδόστρωμα νομίζω ότι έχουμε λίγο μεγαλύτερες πιθανότητες. Σε στεγνό εξακολουθούν να είναι αρκετά γρήγοροι και πολύ μακριά. Λένε ότι ο καιρός θα είναι μια χαρά αύριο, αλλά νομίζω ότι εδώ γύρω δεν μπορείς να εμπιστευθείς πραγματικά την πρόγνωση του καιρού, οπότε το καλύτερο είναι να κοιτάξουμε έξω από το παράθυρο το πρωί και να δούμε τι γίνεται.

Νομίζω πως αυτό θα είναι πάνω-κάτω το σχέδιο. Σε ό,τι αφορά τα ελαστικά, εάν βρέχει θα έχουμε θέμα, γιατί θυσιάσαμε τα περισσότερα από αυτά σήμερα. Όμως νομίζω ότι οι περισσότεροι (συνδυασμοί) ήταν σίγουροι ώστε να πράξουν το ίδιο, γιατί αύριο αναμένεται στεγνός αγώνας.

Εν συντομία, περιμένουμε στεγνές συνθήκες και νομίζω ότι είμαστε στην καλύτερη θέση για να προσπαθήσουμε να τους δυσκολέψουμε αύριο και ελπίζω να τερματίσουμε σε παρόμοια θέση με αυτές που ξεκινάμε.

Οι Red Bull ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες στο να προσπεράσουν, αλλά και να κρατήσουν τη θέση τους εάν δεν αποσπαστούν από τους διώκτες τους στους πρώτους γύρους. Οι τελικές τους είναι 8 χιλιόμετρα κατώτερες του επόμενου μονοθεσίου και 20 ολόκληρα χιλιόμετρα από την κορυφαία επίδοση του Hamilton. Ένα μειονέκτημα που θα μεγαλώσει με τη χρήση του DRS από τα μονοθέσια πίσω τους, ενώ το κέρδος δεν θα είναι αρκετό για περάσουν τις Mercedes στην ευθεία, αφού αυτό υπολογίζεται στα 15 με 20 km/h, το πολύ.

[Πηγές: FIA, Red Bull Racing | Photo Copyrights: Andrew Hone/Lars Baron/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...