Σημαντικό κέρδος ως προς την κάθετη δύναμη βλέπουν στη McLaren

Σχετικά άρθρα

Racing Director Eric Boullier in the garage.

Μπορεί ο Lauda να δηλώνει πως οι αλλαγές στην ηγεσία της McLaren χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν και οι οδηγοί της ομάδας να απογοητεύτηκαν από τους δυο συνεχόμενους αγώνες εκτός βαθμών, όμως ο Eric Boullier αποκαλύπτει πως στο εργοστάσιο έχουν δημιουργηθεί τα νέα μέρη που θα φέρουν σημαντικό κέρδος στην αεροδυναμική και θα βελτιώσουν τη θέση της ομάδας. Σύμφωνα με πηγές, το κέρδος από τις αναβαθμίσεις που ετοιμάζει η ομάδα, θα είναι μεγαλύτερο απ’ ότι επετεύχθη καθ’ όλη τη φετινή pre-season. Το πρόβλημα έως τώρα, είναι ο χρόνος που χρειάζεται για την κατασκευή και παράδοση των νέων εξαρτημάτων. Μάλιστα, ο Boullier δήλωσε 100 τοις εκατό σίγουρος πως η ομάδα θα επιστρέψει στη δεύτερη θέση, πίσω από την κυρίαρχη Mercedes.

Σίγουρα (θα επιστρέψουμε στη δεύτερη θέση). Αυτό είναι 100 τοις εκατό σίγουρο, γιατί ήδη γνωρίζουμε πίσω στο εργοστάσιο το τι πρόκειται να συμβεί στους επόμενους τρεις ή τέσσερις αγώνες. Ξέρω τι συμβαίνει, οπότε ξέρω ότι έχουμε πολύ καλό ρυθμό ανάπτυξης.

Απ’ ότι έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες, τα πράγματα πάνε καλά. Πολύ καλά. Στην αεροδυναμική σήραγγα έχουμε ήδη δει μεγάλο κέρδος στην απόδοση. Πίσω στο εργοστάσιο όλα είναι μια χαρά. Είναι απλά θέμα προετοιμασίας και μεταφοράς στην πίστα.

Πριν από δύο χρόνια κέρδιζαν αγώνες (στη McLaren), οπότε δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Δεν φταίει η φυγή μερικών ανθρώπων που το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί πια.

Η τελευταία πρόταση του Γάλλου αναφέρεται στους τεχνικούς που εγκατέλειψαν το Woking για άλλες ομάδες, αλλά και για την πρόσφατη διαμάχη με τη Red Bull για τον Dan Fallows, με τη McLaren να κινείται νομικά εναντίων των κόκκινων ταύρων. Ο Boullier δηλώνει πως έχουν γίνει οι κινήσεις για αντικατάσταση του Fallows, ενώ δεν δίστασε να αστειευτεί με την όλη κατάσταση.

Σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση χωρίς αυτόν, έτσι θα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα σενάρια. Καθώς και το σενάριο να μην επιστρέψει ποτέ (στη Red Bull) ή να μην έρθει σε εμάς, οπότε εξετάζουμε τι πρέπει να κάνουμε και ήδη έχουμε κάνει κινήσεις.

(Θα ενημερωθείτε) Όταν θα γίνει μέλος της ομάδας (ο αντικαταστάτης) και όταν είμαστε σίγουροι ότι θα έρχεται το πρωί!

Πέρα από τις φετινές δυσκολίες, η Βρετανική ομάδα έχει να προετοιμαστεί για τη συνεργασία με τη Honda και την επανεμφάνιση των Ιαπώνων στη Formula 1, ως προμηθευτές κινητήρων. Το συμβόλαιο μεταξύ των δυο πλευρών αναφέρει αποκλειστική συνεργασία για το έτος 2015, με κύριο σκοπό την εξέλιξη του νέου power unit, όμως οι κανονισμοί δεν αναφέρουν ξεκάθαρα εάν επιτρέπονται αποκλειστικές συνεργασίες. Σε κάθε περίπτωση, η FIA έχει δώσει το πράσινο φως για την ερχόμενη χρονιά, με τον Yasuhisa Arai να μην αποκλείει το ενδεχόμενο νέων συνεργασιών από το 2016 και μετά.

07.09.2013, Qualifying Yasuhisa Arai (JPN) Honda Motorsport Chief Officer

Φυσικά, θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα την επόμενη σεζόν και να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα από άλλους κατασκευαστές. Αν οι ομάδες θέλουν να χρησιμοποιήσουν το power unit μας, θα μπορούμε να το παρέχουμε μετά το 2016, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια.

[Photo Copyrights: McLaren-Mercedes/Honda]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr