Marchionne: Η Alfa Romeo θα γίνει ανεξάρτητο εμπορικό σήμα

Σχετικά άρθρα

alfa-romeo-4c logo

Στις 6 του Μάη ο Sergio Marchionne θα ανακοινώσει τα νέα σχέδια του για την Alfa Romeo με τις φήμες να θέλουν τον Ιταλό να κάνει την Alfa Romeo, αυτόνομο, ανεξάρτητο εμπορικό σήμα, όπως συμβαίνει με τις Ferrari και Maserati.

O Marchionne θέλει να κάνει την Alfa Romeo upmarket εταιρία, ώστε να ανταγωνίζεται μοντέλα της Audi, BMW, Lexus, Jaguar και Mercedes-Benz, και στις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της θα χρησιμοποιεί κινητήρες της Ferrari. O Marchionne θα καταργήσει τις MiTo και Giulietta, με τη νέα Spider να βγαίνει στην αγορά το 2016. Έναν χρόνο μετά θα δούμε το crossover της και την Giulia, ενώ το 2018 θα κυκλοφορήσει και το SUV της (θα βασίζεται στη Maserati Levante) με τα τελευταία δύο μοντέλα να πωλούνται και στις Η.Π.Α μέσω του δικτύου 1.700 αντιπροσώπων της Jeep.

Η Alfa Romeo σχεδιάζει να παρουσιάσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 7 νέα μοντέλα μέχρι το 2018. Τα μοντέλα αυτά επιγραμματικά, θα είναι τα εξής: Η Alfa Romeo Spider (ή όπως αλλιώς ονομάζεται) το 2016. Το roadster θα ακολουθήσει η sedan και η station wagon έκδοση της Giulia το 2017 καθώς και η Alfetta έναν χρόνο αργότερα. Η Ιταλική εταιρία, δουλεύει επίσης πάνω σε ένα μικρομεσαίο crossover για το 2017 και ένα μεγάλο SUV, πιθανώς για το 2018.

Αυτά τα μοντέλα, θα βασίζονται πάνω στη νέα RWD/AWD πλατφόρμα με ονομασία “Giorgio”. Με την αρχιτεκτονική αυτή, η Alfa Romeo θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της από τα 100.000 αυτοκίνητα το 2013, στα τουλάχιστον 500.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Με λίγα λόγια, οι νέες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις παλιές με τη μοναδική διαφορά ότι κάποια μοντέλα για τα οποία είχαμε ακούσει στα τέλη του 2013, δεν εμφανίζονται στα νέα πλάνα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα αφού τότε, αλλά και τώρα, μιλάμε για φήμες και “πληροφορίες”. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 6 Μαΐου για να μάθουμε από πρώτο χέρι τις μελλοντικές επενδύσεις αλλά και την μελλοντική γκάμα όλων των εταιριών του Ιταλικού Group.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...