Η Peugeot θα δοκιμάσει να καταρρίψει το ρεκόρ του Nurburgring με το 208 Τ16. Έρχεται το 308 R το 2015

Σχετικά άρθρα

Peugeot-208-T16-Pikes-Peak3

Η Peugeot αποφάσισε να υιοθετήσει μία δοκιμασμένη τακτική για να ανεβάσει τις πωλήσεις της και να επαναφέρει το όνομα της στα περασμένα μεγαλεία στις συνειδήσεις των αγοραστών. Ποια είναι αυτή η τακτική; Απλό: συνδέεις το όνομα σου με επιτυχίες στους αγώνες.

Ο στόχος έχει τεθεί πολύ ψηλά για την Γαλλική εταιρία. Θέλει να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατάει εδώ και 31 χρόνια. Το ρεκόρ που έθεσε ο Stefan Bellof πίσω από το τιμόνι μίας Porsche 956 Group C το 1983, όταν κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για τα 1.000 χιλιόμετρα του Nurburgring,  ολοκλήρωσε έναν γύρο στην θρυλική πίστα, σε χρόνο 6 λεπτών 11 δευτερολέπτων και 13 δεκάτων, με μέση ταχύτητα τα 202 km/h. Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσει η Peugeot για αυτό το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, δεν είναι άλλο από το 208 T16 με το οποίο διέλυσε το ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb το 2013… Φυσικά η Peugeot ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την φήμη αλλά όλα δείχνουν πως προς τα εκεί πηγαίνουν τα πράγματα.

img_2254

Τα πλάνα της Peugeot όμως, δεν περιορίζονται μόνο στα αγωνιστικά. Με τις πωλήσεις του 208 GTi και του RCZ R να χαρακτηρίζονται ως το λιγότερο ενθαρρυντικές, η εταιρία ανεβάζει τον πήχη και την κατηγορία στην οποία θέλει να “αγωνιστεί”. Το 308 R, που αυτή τη στιγμή εξελίσσεται από την Peugeot Sport, έχει πάρει το πράσινο φως για λανσάρισμα εντός του 2015 ενώ ακούγεται πολύ έντονα και η παραγωγή μίας γρήγορης έκδοσης του 2008, ώστε να εκμεταλλευτεί η φίρμα τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί με την είσοδο της στο Dakar με το 2008 DKR. Ευχόμαστε τα καλύτερα για την Γαλλική εταιρία αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δεν αντικατοπτρίζει την ένδοξη ιστορία της.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...