Έρχεται 10-τάχυτο DSG και twin-turbo δίλιτρος diesel κινητήρας από την Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-ten-speed-DSG-gearbox

Ο επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της Volkswagen, Hans-JacobNeusser, αποκάλυψε μερικές επιπλέον πληροφορίες για τις τεχνολογίες που θα δούμε από την Γερμανική εταιρία και ειδικότερα για το επερχόμενο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) και τον νέο twin-turbodiesel κινητήρα.

Μιλώντας για το 10-τάχυτο κιβώτιο, ο Neusser είπε πως θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο 6-τάχυτο και πως εξελίσσεται έτσι ώστε να αντέχει ροπή στρέψης έως και 500 Nm. Το νέο DSG θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εγκάρσια, όσο και σε διαμήκως τοποθετημένους κινητήρες που σημαίνει πως θα χρησιμοποιείται σε ευρεία γκάμα μοντέλων ενώ περιγράφεται ως ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους η Volkswagen θα πετύχει βελτίωση της απόδοσης κατά 15-20% μέχρι το 2020. Το κιβώτιο ταχυτήτων αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε πρωτότυπα οχήματα που κυκλοφορούν στον δρόμο ενώ ο Neusser είπε πως θα είναι έτοιμο για παραγωγή “σε μερικά χρόνια” με τους περισσότερους να συμφωνούν στο 2016 ως χρονιά παρουσίασης.

Εκτός όμως από το 10-τάχυτο DSG, η Volkswagen ανακοίνωσε και έναν ολοκαίνουριο twin-turbo, δίλιτρο, diesel κινητήρα. Ο κινητήρας αυτός θα κάνει το ντεμπούτο του κάτω από το καπό της επόμενης γενιάς Passat και σύμφωνα με την εταιρία, παράγει περίπου 235 άλογα στην παρούσα μορφή.

ΠηγήVolkswagen

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...