Η Nissan θα παρουσιάσει στις 20 Μαΐου το νέο Pulsar

Σχετικά άρθρα

pulsar

Η Nissan στις 20 Μαΐου θα παρουσιάσει το νέο Pulsar, ένα εντελώς νέο μοντέλο της C κατηγορίας, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Βαρκελώνη. Εχει σχεδιαστεί προκειμένου να ανταποκριθεί στο έπακρο, στις υψηλές απαιτήσεις των Ευρωπαίων αγοραστών αυτοκινήτου, με την Nissan να στηρίζει πολλά στο μοντέλο αυτό, μιας και η κατηγορία C, είναι και η μεγαλύτερη από πλευράς πωλήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον ανταγωνιστής του Golf της Nissan, με το μοντέλο να ξεκινά τις πωλήσεις του από το φθινόπωρο του 2014.

2014 Nissan AlmeraTiida replacement spy photo (3)

Το αυτοκίνητο θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Volkswagen GolfFord FocusOpel Astra καθώς και από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας και θα βασίζεται πάνω στο Invitation Concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης.

Το αυτοκίνητο αυτό, ουσιαστικά πρόκειται για τον αντικαταστάτη του αποτυχημένου Tiida με τη παραγωγή του να θεωρείται σχεδόν σίγουρη ότι θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με τη Nissan να έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 130 εκατ. ευρώ ώστε να κατασκευάσει εκεί εκτός από το αυτοκίνητο, το Navara καθώς και κιβώτια των Leaf και eNV200. Στόχος της Nissan είναι να πουλά 80.000 αυτοκίνητα ετησίως με το αυτοκίνητο σχεδιαστικά να χρησιμοποιεί στοιχεία και από το νέο Qashqai.

2014 Nissan AlmeraTiida replacement spy photo (1)

Σύμφωνα με την Nissan, αυτό διαθέτει τη νέα V-μάσκα, με τη μούρη του να είναι γωνιώδης και μη αναμενόμενη. Το μοντέλο θα έχει μια πλήρη γκάμα εκδόσεων και εξοπλισμού, παρόμοια με αυτή που έχει το Volkswagen Golf VII, “από BlueMotion έως GTI”, με το μοντέλο να έχει μια άκρως ανταγωνιστική τιμή.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου της Renault-Nissan όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο νέος 1.600αρης πετρελαιοκινητήρας 130 ίππων της Renault. Αργότερα θα υπάρξει και Nismo έκδοση η οποία θα τεθεί απέναντι από το Golf GTI. Πιθανότατα να φορά έναν turbo 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 200 ίππων, ενώ για αυτούς που θέλουν κάτι πιο δυνατό, θα υπάρχει και έκδοση RS με 230 άλογα. Η αντιπρόταση της Nissan για το Golf BlueMotion θα φορά diesel κινητήρα με κατανάλωση μόλις 3,2 λίτρων/100 χλμ και 85 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Nissan ανεβάζει το θερμόμετρο στην κατηγορία C, με τον ερχομό του νέου Pulsar.

Η Nissan ενδυναμώνει την παρουσία της στην κατηγορία C, με ένα εντελώς νέο μοντέλο που ονομάζεται Pulsar . Με την αποκάλυψη του νέου μοντέλου να έχει οριστεί για τις 20 Μαΐου 2014, το ευρύχωρο πεντάθυρο hatchback της Nissan που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Βαρκελώνη, έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ανταποκριθεί στο έπακρο, στις υψηλές απαιτήσεις των ευρωπαίων αγοραστών αυτοκινήτου.

Το Pulsar θα αποτελέσει το δυνατό χαρτί της Nissan στην κατηγορία C, η οποία είναι και η μεγαλύτερη από πλευράς πωλήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σχεδιασμένο με την ίδια απαράμιλλη ποιότητα και με το βάθος των καινοτομιών που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα της Nissan, το νέο Pulsar θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο του 2014.

Το όνομα Pulsar έχει μια πλούσια ιστορία στην γκάμα των αυτοκινήτων της Nissan, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση το 1978. Ως ονομασία, χρησιμοποιείται ευρέως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, για τα μοντέλα που προορίζονται στις αγορές της Ασίας και της Ωκεανίας. Επιπλέον, το εμπορικό σήμα Pulsar εμφανίστηκε και σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 1990 και αφορούσε το μοντέλο N14.

Περισσότερα για το νέο Pulsar στο www.nissan.eu/awesome

[/learn_more]

ΠηγήNissan

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνεργασία Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Nissan και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα πως υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των...

Ολοκληρώνεται φέτος η παραγωγή του Nissan GT-R

Η R35 γενιά του Nissan GT-R βρίσκεται στην παραγωγή από το 2007 και δημοσίευμα από την Ιαπωνία θέλει φέτος να ολοκληρώνεται η παραγωγή του....

Ανάκληση για 31.896 Nissan Qashqai

Η Nissan ανακαλεί 31.896 Qashqai που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2022 επειδή ο αισθητήρας αφής στο τιμόνι μπορεί να έχει τοποθετηθεί λάθος και ανιχνεύει...

Η Nissan σε συζητήσεις με την Fisker

Η Nissan είναι η εταιρία που βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την Fisker, προκειμένου να επενδύσει σε αυτή 400 εκατ. δολάρια και να αποκτήσει...
Autoblog.gr