Test Drive: Δοκιμάζουμε το Honda Civic MY2014

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_15

Είναι πάγια τακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών να κάνουν κατά τη διάρκεια ζωής ενός μοντέλου κάποιες μικρές αναβαθμίσεις στα σημεία, ώστε να διορθωθούν τυχόν μικροατέλειες και για να διατηρήσουν φρέσκο το ενδιαφέρον του κοινού, με ταυτόχρονη προσθήκη στοιχείων του εξοπλισμού. Αυτό μπορεί να γίνει είτε κατά την παρουσίαση ενός facelift, είτε με την εισαγωγή εκδόσεων MY2014 και αν τα Model Year σου θυμίζουν κάτι, αυτό είναι γιατί η Nissan κάθε χρόνο παρουσίαζε ένα ανανεωμένο GT-R.

Με την παραπάνω στρατηγική επιλογή κυρίως να γίνεται για να υπάρχει διαρκώς το όνομα ενός αυτοκινήτου στο προσκήνιου, αλλά επίσης να μην ρίχνει την μεταπολιτική αξία των υπαρχόντων αυτοκινήτων, καθώς τα ΜΥ δεν αποτελούν εκ βάθρων νέα αυτοκίνητα, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο Civic MY2014.

Στα συν

[custom_list type=”check”]

  • Εξωτερικός σχεδιασμός
  • Ποιότητα εσωτερικού
  • Οικονομικός και οικολογικός κινητήρας
  • Πολύ ροπάτος κινητήρας
  • Δυναμικό set-up
  • Φρένα
  • Αφθονία χώρων
  • Πρακτικότητα
  • Ποιότητα κύλισης

Στα μείον

  • Τιμή
  • Ορατότητα προς τα πίσω

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_35

Η σχεδιαστική ανανέωση του εξωτερικού και οι αισθητικές βελτιώσεις στο εσωτερικό διαμορφώνουν για το Civic μία πιο χαρακτηριστική και ελαφρώς πιο σπορτίφ εμφάνιση. Οι αλλαγές επικεντρώνεται στο πίσω τμήμα του Civic όπου υπάρχει φιμέ κρύσταλλο στο πίσω παρμπρίζ και νέα σκούρα πίσω φωτιστικά σώματα. Επίσης, ανάμεσα στις προσθήκες είναι ένα διακοσμητικό στην πινακίδα κυκλοφορίας και ένα νέο διακοσμητικό στον κάτω προφυλακτήρα σε μαύρη απόχρωση.

Τέλος, οι αισθητικές παρεμβάσεις ολοκληρώνονται με ένα νέο μαύρο διακοσμητικό στον εμπρός προφυλακτήρα, πιο σκούρα διακοσμητικά στους θόλους των τροχών και νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε ασημί και μαύρο.

Untitled2-700x363

Κατά τ’αλλά μηχανικά παραμένει απαράλλαχτο και κάτω από το καπό υπάρχει κατά προσωπική άποψη ο καλύτερος πετρελαιοκινητήρας της αγοράς, μέχρι τα 1.600 κ.εκ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κινητήρας” ]

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_33

Ο 1.6 i-DTEC αποτελείται από μία αλουμινένια κυλινδροκεφαλή που συνδέεται σε ένα “open deck” (με διάκενο μεταξύ χιτωνίων και μπλοκ κυλίνδρων) και είναι ο ελαφρύτερος diesel στην κατηγορία του. Κάθε εξάρτημα έχει σχεδιαστεί με κριτήριο τη μείωση του βάρους και των διαστάσεων και αποδίδει 120 ίππους και με μέγιστη ροπή 300Nm.

Διαθέτει turbo της Garrett 4ης γενιάς που υιοθετεί αποδοτική σχεδίαση μεταβλητών πτερυγίων και η ταχύτητα περιστροφής του ελέγχεται με ακρίβεια από τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, ελαχιστοποιώντας έτσι το turbo lag και επιτυγχάνοντας ένα βέλτιστο συνδυασμό απόδοσης στις χαμηλομεσαίες και επιδόσεων στις υψηλές ταχύτητες, με την μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης να είναι 1,5 bar.

IMG_6364

Εκτός από το πολύ δυνατό και γραμμικό τράβηγμα του, εντυπωσιακή είναι η κατανάλωση καυσίμου. Το εργοστάσιο ανακοινώνει στο μικτό κύκλο 3,6λίτρα/100 χλμ. Κατά την εβδομάδα που το είχα στα χέρια μου, όπως βλέπεις και στην παραπάνω εικόνα έγραψα σχεδόν 1.450 χλμ, εκ των οποίων τα 900 χλμ σε εθνική οδό, και το μετρητής του trip computer έδειξε μόλις 4,8 λίτρα/100 χλμ, νούμερο εξωπραγματικό και εντυπωσιακό για τον οικογενειακό του χαρακτήρα και το βάρος 1.310 κιλών. Άξιο αναφοράς είναι οι εκπομπές ρύπων 94 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει bye bye τέλη κυκλοφορίας.

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_28

Συνδυάζεται με ένα ελαφρύ και συμπαγές σύστημα μετάδοσης 6 χειροκίνητων ταχυτήτων, το οποίο έχει ομαλή και ακριβή αίσθηση κατά την αλλαγή σχέσεων, ενώ πλέον έχει νέο σύστημα όπισθεν με αυξημένη ικανότητα μετάδοσης ροπής και πιο αθόρυβη λειτουργία, με το αυτοκίνητο να παράγεται και αυτό στο Βρετανικό εργοστάσιο της Honda στο Swindon.

[/nextpage]

[nextpage title=”Εσωτερικό” ]

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_30

Διακριτικές είναι και οι αισθητικές βελτιώσεις στο εσωτερικό που κύριο στόχο έχουν να προβάλλουν την ποιότητα και σπορ εμφάνιση του ανανεωμένου Civic. Αυτές εντοπίζονται στις νέες λευκές ραφές στο τιμόνι, τα καθίσματα και την επένδυση γονάτων και μαύρα κουμπιά στο πάνελ του ηχοσυστήματος και χειριστήρια στο τιμόνι.

Κατά τ’άλλα δεν αλλάζει τίποτα και η σχεδίαση του εσωτερικού του Civic είναι οδηγοκεντρική και “διαστημική”. Τα πάντα, από το κάθισμα του οδηγού και τα όργανα δείχνουν να τον αγκαλιάζουν και τον τοποθετούν στο επίκεντρο., έχοντας τον πλήρη έλεγχο, καθώς όλα τα χειριστήρια είναι άριστα τοποθετημένα και οι όποιες πληροφορίες θέλει ο οδηγός είναι άμεσα διαθέσιμες.

Το ταμπλό έχει 2 ζώνες ελέγχου γνωστές σαν ζώνη ενημέρωσης (Information Interface Zone) και ζώνη απεικόνισης πληροφοριών οδήγησης (Driver Interface Zone), με την τελευταία να βρίσκεται σε ένα πάνελ οργάνων πάνω από το κυρίως ταμπλό. Η ζώνη απεικόνισης πληροφοριών οδήγησης απεικονίζει μέσω της έγχρωμης οθόνης i-MID βασικές πληροφορίες στο πιο εργονομικό ύψος από απόψεως ορατότητας και ελέγχει λειτουργίες όπως του ηχοσυστήματος και του αιρκοντίσιον, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε οδηγό και συνοδηγό. Ακόμα, προβάλλει πληροφορίες για την κατανάλωση καυσίμου, την εξωτερική θερμοκρασία, την ώρα, τα δεδομένα ενός χιλιομετρητή ταξιδιού αλλά και πρόσθετες πληροφορίες ψυχαγωγίας όπως τον ερμηνευτή ενός μουσικού άλμπουμ. Επίσης απεικονίζει μία μεγάλη γκάμα πληροφοριών υποστήριξης του χρήστη, όπως μπουτόν ECON (βλέπε παρακάτω), ένταση ηχοσυστήματος, προειδοποίηση ζώνης ασφαλείας, δεδομένα ελέγχου κλιματισμού, κλπ, ενώ και η κατάσταση του start/stop (Idle Stop κατά την Honda) προβάλλεται στην LCD οθόνη.

Όπως έχω ξαναπεί, το Civic διαθέτει την πιο ευρύχωρη καμπίνα στην κατηγορία του, με επίσης εξαιρετικό χώρο αποσκευών 401 λίτρων, στα οποία προστίθενται τα 76 λίτρα του πρακτικού υποδαπέδιο χώρου. Ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος, με το υποβραχιόνιο να είναι αρκετά βαθύ. Εκεί μέσα μπορείς να βρεις την πρίζα ρεύματος και τις εισόδους USB και Aux.

Τα πίσω καθίσματα διαθέτουν το σύστημα Magic Seat της Honda, που συμβάλλει στην άριστη ευελιξία του Civic, με τα καθίσματα να μπορούν να σηκωθούν, αναδιπλωθούν και να πέσουν με μία κίνηση, ενώ η διαιρούμενη σχεδίαση 60:40 προσφέρει πλείστες δυνατότητες, ικανοποιώντας κάθε απαίτηση του ιδιοκτήτη. Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνονται πλήρως, δημιουργώντας μία επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης μήκους 1,6 μέτρων και πλάτους 1,35 μέτρων.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τιμή” ]

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_31

Από θέμα κόστους, το Civic δε μπορεί να θεωρηθεί φθηνό, αλλά ο εξοπλισμός του είναι υπερπλούσιος από τη βασική κιόλας έκδοση. Έτσι, η Civic MY2014 με τον 1,6 i-DTEC στη βασική Comfort κοστίζει €22.600, όπου με το όφελος απόσυρσης πέφτει στα €21.170. Στον εξοπλισμό του διαθέτει εκτός από όλα τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, δηλαδή 8 αερόσακους, ενεργά προσκέφαλα, ABS με EBD, Brake Assist, VSA, Hill Start Assist, ISO Fix,
Emergency Stop Signal, σύστημα προειδοποίησης χαμηλής πίεσης ελαστικών – (DWS) και οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (i-MID), σύστημα start/stop, αυτόματο κλιματισμό, cruise control με όριο ταχύτητας, magic seats, παροχή φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών μπροστά στη κεντρική κονσόλα και στο χώρο αποσκευών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες θυρών, CD Tuner συμβατό με MP3, USB/AUX συμβατό με iPod, 4 Ηχεία, χειριστήριο ηχοσυστήματος στο τιμόνι, ράγες οροφής, φώτα ημέρας LED, αυτόματος χρονοδιακόπτης μπροστινών φωτιστικών σωμάτων On/Off (λειτουργία εισόδου/εξόδου), 16 ιντσών ζάντες από κράμα αλουμινίου.

Η έκδοση που είχα για δοκιμή ήταν η ακριβότερη Sport και περιλαμβάνει επιπλέον διαθέτει διζωνικό κλιματισμό, συναγερμό, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, πεντάλ αλουμινίου, ηλεκτρικά ανακλινόμενοι καθρέφτες, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες βροχής, υποβραχιόνιο στις πίσω θέσεις, 6 ηχεία, bluetooth, ζάντες 17 ιντσών και πίσω κάμερα στάθμευσης.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις και οι τιμές του Honda Civic MY2014 είναι:

Civic 5d Diesel Ενδεικτική λιανική τιμή Ενδεικτική λιανική τιμή με απόσυρση
1,6 lt Diesel Comfort €22,600 €21,170
1,6lt Diesel Sport €24,200 €22,770
Civic 5d Petrol Ενδεικτική λιανική τιμή Ενδεικτική λιανική τιμή με απόσυρση και όφελος €700
1,4lt Petrol Comfort €16,900 €15,240
1,4lt Petrol Sport €18,050 €16,390
1,8lt Petrol Sport €21,600 €19,277
1,8lt Petrol Sport 5AT €22,800 €20,427

[/nextpage]

[nextpage title=”Στον δρόμο” ]

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_06

Τέλος, έγιναν νέες ρυθμίσεις στην εμπρός και πίσω ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης προκειμένου να βελτιωθεί η γραμμικότητα, η ευστάθεια και η οδηγική άνεση, κυρίως στις υψηλές ταχύτητες. Το Civic ΜΥ2014 διαθέτει την ίδια νέα σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, με την οποία εφοδιάζεται και το νέο Civic Tourer που συνδυάζουν αισθητήρες, κάμερες, παλμικά λέιζερ μικρής εμβέλειας (lidar) και τεχνολογίες ραντάρ.

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_08

Από τις προηγούμενες επαφές μου με το Civic, μόνο εντυπωσιασμένος μπορώ να δηλώσω για την οδηγική του συμπεριφορά και το πάτημα στο δρόμο. Μέσα στη πόλη το αυτοκίνητο είναι τόσο ευκολοδήγητο που έπειτα από ώρες δεν σε κουράζει να βρεις πάρκινγκ, ακόμα και στις πνιγμένες μεγαλουπόλεις. Με οποιαδήποτε σχέση και να κινείσαι ο i-DTEC θα υπακούσει στην εντολή του δεξιού ποδιού, ανεβάζοντας χωρίς διστακτικότητα ταχύτητα, αποδεικνύοντας πόσο ελαστικός και πρόθυμος είναι.

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_27

Οι κλίσεις στις στροφές είναι περιορισμένες, τα περιθώρια πρόσφυσης πολύ μεγάλα και η η συμπεριφορά του στις στροφές προβλέψιμη και ουδέτερη. Και επειδή πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, η Honda αντικατέστησε τα ελαστικά σινεμπλόκ της πίσω ανάρτησης από υδραυλικά, ενώ νέες ρυθμίσεις έχουν ελατήρια και αμορτισέρ με εμφανή στόχο της καλύτερης ευστάθεια στο φρενάρισμα και της άνεσης στις μετακινήσεις. Ακόμα, η χαρτογράφηση της ηλεκτρικής κρεμαγιέρας του τιμονιού είναι νέα και έτσι ακόμα πιο άμεσο το feedback του, ενώ και η αίσθηση είναι πιο ευχάριστη και σωστή.

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_19

Η συμβίωση με το πετρελαιοκίνητο Civic με άφησε απόλυτα χαρούμενο και ευτυχισμένο για ακόμα μια φορά, έχω συνολικά διανύσει μαζί του πάνω από 5.000 χλμ. Ο ροπάτος κινητήρας προσφέρει εξαιρετικό τράβηγμα από τις 1.700 στροφές και μέχρι και τις σχεδόν 4.000 σ.α.λ., ενώ ταυτόχρονα η εκπληκτική δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Honda στην ηχομόνωση της καμπίνας αλλά και στη λειτουργία του κινητήρα ξεχνάς κάθε θόρυβο, ειδικά του κροταλίσματος του μοτέρ. Όχι μόνο σου δίνει την αίσθηση δύναμης αλλά τη νιώθεις στο τράβηγμα του, που αν τον λειτουργείς στο εύρος λειτουργίας της και συνδυασμό με το εξαιρετικό σε αίσθηση 6-ταχυτο μηχανικό κιβώτιο, μπορείς να απολαύσεις κάθε διαδρομή με βασικό συστατικό την δύναμη και την οικονομία.

[/nextpage]

[nextpage title=”Συμπέρασμα” ]

Test_Drive_Honda_Civic_MY2014_34

Οι αλλαγές στα σημεία δίνουν νέα πνοή στο Civic, το οποίο έχει αρκετά καλή απήχηση στο ελληνικό κοινό, έχοντας πουλήσει πάνω από 650 οχήματα. Ο εξαιρετικός i-DTEC κινητήρας σε συνδυασμός με το σπορτίφ στήσιμο του νέου Civic και τους εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους όσο και πορτ παγκάζ, καθιστά το ιαπωνικό μικρομεσαίο από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας τοποθετώντας το εύκολα στην ελίτ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

[nextpage title=”Τεχνικά Χαρ/κά” ]

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.6l iitre i-DTEC 1.8 litre i-VTEC 1.4 litre i-VTEC
4-βαλβίδες ανά κύλινδρο 4-βαλβίδες ανά κύλινδρο 4-βαλβίδες ανά κύλινδρο
Διάμετρος Χ Διαδρομή mm 76.0×88.0 81.0 x 87.3 73.0 x 80.0
Κυβισμός cc 1597 1798 1339
Σχέση συμπίεσης 16.0 10.6 10.5
Μεγ. Ιπποδύναμη (Κινητήρας) kW/PS 88KW/120PS 104kW / 142PS 73kW / 100PS
@ rpm 4000rpm 6500rpm 6000rpm
Μέγ. ροπή (Κινητήρας) Nm 300Nm 174Nm 127Nm
@ rpm 2000rpm 4300rpm 4800rpm
Σύστημα καυσίμου Common rail PGM-FI PGM-FI
Τύπος και προδιαγραφές καυσίμου Πετρέλαιο Αμόλυβδη 95 οκτανίων Αμόλυβδη 95 οκτανίων
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
Μπαταρία (Κινητήρας) 12V-70Ah 12V-60Ah 12V-60Ah
Εναλλάκτης 12V-150A 12V-95A 12V-95A
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Κίνηση στους εμπρός τροχούς Συγχρονισμένο 6-ταχυτο κιβώτιο, 1 όπισθεν
Συμπλέκτης Ξηρός μονόδισκος Ξηρός μονόδισκος Ξηρός μονόδισκος
Σχέσεις ταχυτήτων 1η 3.642 3.142 3.461
2η 1.884 1.869 1.869
3η 1.179 1.303 1.235
0.869 1.054 0.948
5η 0.705 0.853 0.809
6η 0.592 0.727 0.727
Όπισθεν 3.673 3.307 3.307
Τελική σχέση μετάδοσης 3.571 4.111 / 4.294 4.750
Κίνηση στους εμπρός τροχούς Αυτόματο κιβώτιο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο5- ταχυτήτων, 1 όπισθεν
Συμπλέκτης Μετατροπέας ροπής
Σχέσεις ταχυτήτων 1η 2.666
2η 1.534
3η 1.066
4η 0.760
5η 0.551
Όπισθεν 1.956
Τελική σχέση μετάδοσης 4.437
 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός Γόνατα MacPherson
Πίσω Ημιάκαμπτος Άξονας
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Τύπος Κρεμαγιέρα με ηλεκτρική υποβοήθηση
Στροφές από τέρμα σε τέρμα 16” ζάνταl/17”ζάντα 2.62 / 2.47 2.62 / 2.47
  1. 62 / 2.47
ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΡΟΦΗΣ
Στο αμάξωμα 15”・16” / 17” ζάντες 5.62 5.63 / 5.91
  1. 63 / 5.63
ΦΡΕΝΑ
Εμπρός Αεριζόμενοι δίσκοι
Πίσω Δίσκοι
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΡΗ, ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ  
Συνολικό μήκος mm   4300  
Συνολικόπλάτος (με καθρέπτες) mm   1770  
Συνολικό ύψος (με κεραία) mm   1472  
Μεταξόνιο mm 2605
Απόσταση από το έδαφος mm 150
Χώρος αποσκευών, (καθίσματα διπλωμένα) litres 1210
Χώρος αποσκευών, (μέχρι την οροφή) litres 1378
Χώρος αποσκευών, (καθίσματα όρθια) litres 477
Απόβαρο kg 1310-1428 1205 (MT) / 1238 (AT) 1181
Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος kg 1870 1720 – 1750 (MT) /1720 – 1790 (AT) 1680
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ litres 50
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (1999/100/EC) *Εσωτερικές μετρήσεις Honda (ελαστικά 16ιντσών½)
Στην πόλη l/100km 4.0 7.3 (MT) / 8.7 (AT) 6.7
Εκτός πόλης l/100km 3.3 4.9 (MT/AT) 4.7
Μικτός κύκλος l/100km 3.6 5.8 (MT) / 6.3 (AT) 5.4
Εκπομπές CO2 g/km 94 137 (MT) / 148 (AT) 129
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Τελική ταχύτητα km/h 207 215 (MT) / 210 (AT) 187
Επιτάχυνση 0-100km/h 10.5 9.1 (MT) / 10.9 (AT) 13.4
ΤΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Ζάντες 16×6 1/2J,17×7J 15×6J, 16×6 1/2J, 17×7J 15×6J, 16×6 1/2J, 17×7J
Ελαστικά 205/55R16 91V, 225/45R17 91W 195/65R15 91T, 205/55R16 91V, 225/45R17 91W 195/65R15 91T, 205/55R16 91V, 225/45R17 91W

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
<h5>Στα συν:</h5>Εξωτερικός σχεδιασμός, Ποιότητα εσωτερικού, Οικονομικός και οικολογικός κινητήρας, Πολύ ροπάτος κινητήρας, Δυναμικό set-up, Φρένα, Αφθονία χώρων, Πρακτικότητα, Ποιότητα κύλισης <hr /> <h5>Στα μείον:</h5>Τιμή, Ορατότητα προς τα πίσωTest Drive: Δοκιμάζουμε το Honda Civic MY2014
Autoblog.gr